StoryEditorOCM
ŠibenikŠefovi od šoldi

Oni su naučili kako se novac štedi, kupuje na popustima, a znaju izračunati i kamate

Piše Šibenski.hr
10. kolovoza 2017. - 15:06

 Helena, Vittorio, Paula, Gabrijela, Karlo, Lucija, Ante, Ivan, Saša, Lemona, Hana, Matej, Marko, Jakov, Tonka, Ivo, Vito, Anika, Lucian, Mihael, Antonio, Mateo, Marin i Mirna - mali su šefovi i šefice financija, a diplomu koja potvrđuje da znaju kako se barata steklu su na radionici udruge Franak koja je održana u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić.

Na radionici "Mali chef o'financija" sudjelovala su djeca od 5 do 12 godina te su tijekom tri dana, koliko je trajala radionica, naučila kako i zašto štedjeti, kako izračunati kamatu na štednju te kako racionalno trošiti novac koristeći i računajući popuste.

Da je tome tako, svjedoči diploma kojom dokazuju da su s odličnim uspjehom savladali osnove upravljanja svojim novcem i da se s pravom mogu nazivati malim šefovima i šeficama od financija!

Iako projekt o financijskoj pismenosti nije prošao na nedavnom natječaju o komunikacijskoj podršci društveno korisnim programima udruga, to nas nije spriječilo da umjesto ljenčarenja uz lijepo i toplo šibensko more izaberemo učenje u rashlađenom prostoru šibenske knjižnice - poručuju iz udruge Franak uvjereni kako će među malim šibeskim meštirma od šoldi biti i budućih guvernera i viceguvernerima.

20. travanj 2024 12:57