StoryEditorOCM
IzložbeIzložba 'Prijatelji mora'

"Igre" na šibenskoj rivi još danas i sutra

Piše Katarina Rudan
27. srpnja 2017. - 16:17


Samo još danas i sutra  Šibenčani i njihovi gosti  mogu uživati u izložbi iz ciklusa "Prijatelji mora“, ove godine pod nazivom "Igre", postavljenoj na šibenskoj rivi.

Na 60 velikih formata izložba predstavlja niz fotografskih zapisa nastalih u ambijentu igara uz more ili u navali adrenalina koju one uzrokuju.

- Izložba je na našoj rivi postavljena zahvaljujući suradnji s riječkom udrugom "Livingstone" koju smo uspostavili 2010. godine. Svako ljeto, u srpnju ili kolovozu, ona je na našoj rivi, ali s drugom tematikom. Poznato je da izložba ide u 13 gradova na Jadranu, pa su i termini kad je u Šibeniku različiti.



Cilj ove izložbe je pokazati domaćim i stranim posjetiteljima zavidnu medijsku kulturu kroz turističku fotografiju koja temom u zadanom vremenu na osebujan način prati život na hrvatskom Jadranu, kaže direktor šibenskog TZ-a Dino Karađole.


Radove je selektirao stručni tim festivala "Rovinj-Photodays“, a izlažu: Ivo Pervan, Rino Gropuzzo, Petar Trinajstić, Goran Šebelić, Danijel Frka, Marino Brzac, Aleksandar Tomulić, Filip Brala, Ivan Brčić, Silvija Butković, Igor Gržetić, Željko Jerneić, Renco Kosinožić, Luka Tabako i Tomislav Nakić Alfirević. K.R.







 

25. travanj 2024 22:40