StoryEditorOCM
ŠibenikNEMA MIRA ZA VATROGASCE, ČEKA IH BESANA NOĆ

Vatrena fronta kod Perkovića duga kilometar, gori i na Midenom brdu, požari na Brodarici stavljeni pod kontrolu

17. srpnja 2017. - 00:50

NOVO, 22,30 SATI

Požar na području Perkovića i Slivna, pa području od izlaza na čvor Vrpolje, južno oda auto-ceste, pretvorio se u vatrenu frontu dugu čitav kilometar. Gori gusta borova šuma. Bez pomoći kanadera koji ne mogu letjeti po noći, šibenski su se vatrogasci rasporedili prema naselju Petkovići kako bi u slućaju da vatra krene mogli obraniti kuće, saznajemo u šibenskoom centru 112.
Zbog požara je u prekidu i željeznički promet na tom području.
Gori i na području Midenog brda između Ostrogašice i Pakovog sela.
Požari na Gomnjaniku, kod škole na Brodarici,i u Mučićima, u neposrednoj blizini kuća, koji su se aktivirali navečer oko 21 sat, stavljeni su pod kontrolu, saznajemo u Centru 112.

20,30 SATI
Nema mira za šibenske vatrgasce. Sirene koje su čule oko 20,30 sati značile su aktivranje noovog požarišta na području Slivnog i Perković i prebacivanje vatrogasaca, vozila i opreme na tamošnju vatrenu frontu. Vatra se pojavila na dva mjesta i dosta se brzo širi, izvjestio nas je Darko Dukić, šibenski vatrogasni zapovjednik, koji zasad nema (još) nikakvih informacija o veličini vatre i eventualnoj opasnosti za kuće i naseljena mjesta.
'Tek što smo se vratili iz Žažvića gdje smo uspjeli zauzdati i staviti pod kontrolu požarište koje nam je došlo iz Zadarske županije, krećemo na novo. Ovo je danas za nas vatrogasce ludi dan, bez sata odmora, a što je najgore taj dan traje već tjednima' – kazao nan je Dukić.

24. travanj 2024 11:37