StoryEditorOCM
ŠibenikVELIKI POŽAR KOD TRBOUNJA STAVLJEN POD NADZOR GASITELJA

Izgorjelo 400 hektara trave, makije i nešto poljoprivrednih kultura, ali su spašene kuće u Donjim Marinima, Matićima i Čupićima - požarište će cijelu noć čuvati JVP Drniš i DIP Šibenik

29. lipnja 2017. - 21:59

Veliki šumski požar koji je dva dana bjesnio na području Trbounja nadomak grada Drniša lokaliziran je u 19 sati i stavljen pod kontrolu gasitelja. Nešto prije toga – točnije poslije 18, 15 sati - u potpunosti su povučene i impresivne zračne snage koje su gasiteljima poslane na raspolaganje iz MORH-a u vidu četiri Canadaira CL-415 i tri Air tractora AT-802 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. Angažirane su tijekom ranog poslijepodneva kada je vatra gonjena orkanskim jugom zaprijetila kućama u Donjim Marinima, Matićima i Čupićima. No, obranjene su zahvaljujući udruženim naporima zračnih snaga i pedeset gasitelja iz JVP Drniš, DVD-ova Drniš, Ružić, Promina, Knin, Biskupija, Ervenik, Šibenik, Tisno, Zablaće, Grebaštica.
'U požaru je izgorjelo oko 400 hektara trave, niskog raslinja, borove šume i nešto poljoprivrednih kultura, no najvažnije je da ni jedan objekt nije stradao i da nema ljudskih žrtava. Pripadnici JVP Drniš i DIP Šibenik će ostati na terenu i tijekom noći čuvati požarište' – kazao nam je Darko Dukić, šibenski vatrogasni zapovjednik.

24. travanj 2024 20:14