StoryEditorOCM
ŠibenikSvjetska utrka karića

Prijave do kraja mjeseca - sve je spremno za veliku utrku od Baronea do šibenske rive 1. srpnja pod patronatom švedskog SKF-a (foto)

26. lipnja 2017. - 12:56

Do kraja ovog mjeseca rok je prijava za drugu Svjetsku utrku karića 1. srpnja s dosad najbogatijim fondom nagrada, ističe Darko Relja, predsjednik udruge "Disco gimnazija" koja je pokretač i organizator ovog natjecanja gradskim ulicama od tvrđave Barone do šibenske rive u šest kategorija.

Prije tri godine održana je utrka "Tri bogena", od tvrđave Barone do nadvožnjaka na Šubićevcu, da bi lani prerasla u svjetsko nadmetanje u vratolomnoj vožnji ovog jedinstvenog prometala čitavih naraštaja šibenske djece pod pokroviteljstvom Grada Šibenika i gradske TZ s oko 80 sudionika, koliko ih Relja očekuje i ove godine.

Za svjetsku utrku na stazi od 1300 metara, takav je i glavni sponzor: to je hrvatsko sjedište najpoznatijeg globalnog proizvođača kugličnih ležajeva, švedskog SKF-a, budući da je karić neodvojiv od čeličnih "balinjera", kotača zaslužnih za grmljavinu koja se razliježe kada se ovo vozilo sastavljeno od daske, nekoliko letava, pola šake brukava i jedne jače vide spusti niz asfaltirane strmine. Uz SKF, drugi veliki sponzor je CIAK auto.

-Počeli smo prije 3 godine misleći se jedino zabaviti i oživjeti uspomene iz djetinjstva današnjih 50 plus godišnjaka i starijih, a eto, preraslo je u svjetsko prvenstvo. Udruga Disco gimnazija radi mnoge projekte, no ovaj nam je najdraži, kaže Darko Relja.
On line prijavnicu možete ispuniti na sljedećem linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf1QQMLp3kU9WSQlCyR2pusShyvgsUVLbyitWyhNz1TCwZYFA/viewform?c=0&w=1


 

24. travanj 2024 05:22