StoryEditorOCM
ŠibenikLijepa naša

Vodice dobile srebrnu i brončanu plaketu vjernosti programu Plave zastave- simbol čistoće mora i sadržajnih standarda zavijorio i u D-Marin Mandalina

19. svibnja 2017. - 18:35

Marina D-Marin Mandalina uresila se Plavom zastavom, a ujedno je bila i domaćin ovogodišnje svečanosti dodjele priznanja vjernosti za program Plave zastave za plaže i marine. Odabrala ju je Udruga "Lijepa Naša", nacionalni koordinator i voditelj projekta Plava zastava koji u Hrvatskoj djeluje dva desetljeća.

Predstavnicima koncesionara i marina obratili su se župan Goran Pauk i dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta, regionalni direktor D-Marina u Hrvatskoj Božidar Duka, predsjednik Udruge "Lijepa Naša" Ante Kutle te državni tajnik Mario Šiljeg koji je, u svojstvu izaslanika Predsjednika Vlade uručio priznanja laureatima za 5, 10, 15 i 20 godina vjernosti programu Plave zastave.

Plava zastava kao simbol ekološkog odgoja i obrazovanja te čistoće i najviših sadržajnih standarda plaža i marina turistima je često jedan od glavnih orijentira prilikom odabira destinacije koju će posjetiti, a u Šibensko-kninskoj županiji je 7 marina i 6 plaža sa Plavom zastavom. Brončanu plaketu za 5 godina vjernosti programu Plava zastava dobila je plaža "Srima", a srebrnu plaketu za 10 godina vjernosti dobila je Plava plaža u Vodicama.

18. travanj 2024 19:29