StoryEditorOCM
ŠibenikSutra Dan otvorenih vrata JVP Šibenik

Šibensku rivu "okupirat" će profesionalni vatrogasci i građanima prezentirati svoje vještine i opremu

Piše Katarina Rudan
18. svibnja 2017. - 12:39


Javna vatrogasna postrojba grada Šibenika koja ima 55 zaposlenih, i ove godine, već tradicionalno, održava Dane otvorenih vrata.

- Kako je mjesec svibanj mjesec zaštite od požara, trudimo se svake godine prezentirati rad vatrogasaca i preventivno djelovati kako bismo i na taj način smanjili broj požara i očuvali naš okoliš. Sutra, 19. svibnja u vremenu od 9 do 13 sati naši djelatnici predstavit će određene segmente svog rada na trgu ispred zgrade Županije i na šibenskoj rivi, kaže zapovjednik JVP Šibenika Volimir Milošević.



Tako će se moći vidjeti tehnike spašavanja s visina i vatrogasne autoljestve, ronilački tim će imati tehničku intervenciju pod vodom. Iz mora na rivi izvlačit će olupinu automobila uz korištenje prateće opreme, biti će prezentirana vatrogasna oprema i vozila, a za djecu je pripremljeno mini vatrogasno natjecanje uz interaktivni rad s njima.

Iz Javne vatrogasne postrojbe pozivaju građane da im se sutra pridruže, pogledaju čime raspolažu i kojim znanjima i tehnikama u zaštiti i spašavanju ljudskih života i imovine se koriste.

Za one koji neće moći na rivu ili trg ispred zgrade Županije, vrijedi poziv da do kraja svibnja mogu doći u Vatrogasni dom svakog dana i upoznati se s radom vatrogasaca.



 


 

20. travanj 2024 11:03