StoryEditorOCM
ŠibenikNEZAVISNA LISTA STIPE PETRINE PREDSTAVILA KANDIDATKINJU ZA GRADONAČELNICU, IRIS UKIĆ KOTARAC:

'Aktualnoj vlasti poručujem – niti ste vi bogovi, niti smo mi volovi'

21. travnja 2017. - 14:30

Iris Ukić Kotarac kandidatkinja je za gradonačelnicu grada Šibenika Nezavisne lista Stipe Petrine, koja na lokalne izbore izlazi u koaliciji sa Šibenskim građanskim forumom, Udrugom Mladih za mlade Šibenik i Udrugom O pozitivna. 'Jedini član Gradskog vijeća koji vridi' – kako je pravnicu zaposlenu u općini Primošten predstavio Stipe Petrina, podsjećajući na notornu činjenicu da je Iris Ukić Kotarac dobro poznata ne samo šibenskoj nego i široj hrvatskoj javnosti, osobito onoj koja prati politička zbivanja – četiri godine je vijećnica u GV grada Šibenika, a osam godina vijećnica Županijske skupštine NL Stipe Petrine. Kao kandidati za njezine zamjenike predstavljeni su Branko Kronja i Tome Travčić.

' Vlast je u gradu Šibenik, u odnosu na sve političke opcije koje su ga vodile, a tu prije svega mislim na HDZ, išla u prilog pojedincima i pojedinim skupinama, to svi znamo i o tome su svi ovih dana govorili u predizbornoj kampanji. I o padu nataliteta, o nezaposlenosti, vezama i uhljebima... a eto, mi smo ti koji tvrde da, ako osvojim vlast, nećemo ponoviti greške koje su dosad radili svi, i lijeva i desna koalicija sa svojim satelitima. Mi iza sebe imamo godine radnog iskustva, jako dobro znamo kako jedinica lokalne samouprave treba funkcionirati, pa pozivamo građane da nas podrže pa da vam pokažemo kako grad Šibenik može biti grad po mjeri svakog pojedinca, a ne samo onih koji imaju plave ili crvene iskaznice. Aktualnoj gradskoj vlasti poručujem – Nit ste vi bogovi, nit smo mi volovi. Vrijeme je da promijenimo situaciju i u gradu Šibeniku i u županiji Šibensko – kninskoj' – kazala je Iris Ukić Kotarac.

Branko Kronja kazao je da se na kandidaturu odlučio jer su ovi koji su na vlasti postali dosadni. 'Isto kao i proračun, uvijek je razvojan i socijalan. Zato ćemo ga pretumbati, više investirati u mlade, u osnovne škole, sportske dvorane u osnovnim školama. Mladima koji upisuju strukovne škole želimo osigurati praksu, i da se stipendiraju svi oni koji upišu deficitarna zanimanja' – kazao je Kronja.

Stipe Petrina situaciju u gradu i županiji usporedio je na koncu s vicom u kojoj žena muža koji ju je uhvatio 'in flagranti' s ljubavnikom uvjerava da to nije istina. 'Pa zar ti vjeruješ više svojim očima nego meni?' Tako nas i ovi koji vladaju 27 godina a situacija je svakim danom sve gora, što dobro vidimo vlastitim očima, nastoje uvjeriti da vjerujemo njihovim riječima kako je sve oko nas divno i krasno i kako svakog dana sve više napredujemo u svakom pogledu, kazao je Petrina.

20. travanj 2024 16:04