StoryEditorOCM
ŠibenikI kultura je bitna

Burić i Mileta obišli arheološki lokalitet Danilo

Piše Šibenski.hr
20. travnja 2017. - 16:16



-Cilj ovog projekta je turistička valorizacija okolice Šibenika koja ima itekako što pokazati posjetiteljima, a u blizini Šibenika imamo sedam zaštićenih kulturnih dobara koji do sada nisu ostvarili status koji zaslužuju. Vjerujem da će ovaj projekt Danilu osigurati prestižno mjesto na turističkoj karti Hrvatske u skladu sa značajem koju sama lokacija ima u arheološkoj literaturi te da ćemo pokazati kako Šibenik po pitanju kulturnih dobara ima puno više za ponuditi od same katedrale Sv. Jakova i šibenskih tvrđava!

Rekao je to šibenski gradonačelnik Željko Burić nakon što je obišao arheološki lokaliteta Danilo na kojem je još u od studenog prošle godine počela provedba Integriranog programa valorizacije kulturne baštine u Danilu, za koji je Muzej grada Šibenika dobio 1,5 milijuna kuna iz europskih fondova. Ukupna vrijednost projekta je 1,8 milijuna kn, pa će tu razliku od 300.000 kuna osigurati sam muzej.

Obuhvaća izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju interpretacijskog centra i in-site prezentacije arheološke zone Šematorij, uređenje tematske staze rekonstrukcijom postojećeg puta u duljini od 1,5 kilometara te projekta za obnovu i opremanje crkve sv. Danijela.

-Drago mi je što je gradonačelnik Burić prepoznao kulturnu vrijednost Danila i cijelog ovog lokaliteta i što Grad Šibenik kao prioritete za kulturnu valorijazaciju ne drži samo gradsku jezgru, već s jednakom brigom pristupa svim lokalitetima na području grada. Uvjeren se kako će uređenje ovog područja i izgradnja planiranih sadržaja značajno doprinijeti kulturnoj i turističkoj ponudi Šibenika te da će Danilo napokon dobiti vidljivost koju zaslužuje -  rekao je ravnatelj Muzeja grada Šibenika Željko Krnčević, dodajući da mu je drago što je potencijal projekta prepoznalo i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, koje je i odobrilo sredstva za izradu projektne dokumentacije.



 
 

18. travanj 2024 22:57