StoryEditorOCM
ŠibenikSretno Funcuti

Jedna od najstarijih hrvatskih navijačkih skupina slavi 34. rođendan: 'Feštat ćemo u Zaboku i Šibeniku!'

7. travnja 2017. - 11:08

Udruga navijača Šibenski funcuti proslavit će ove subote 34. rođendan. Šibenska navijačka skupina osnovana je istog dana kada je Šibenki na sramotan način oduzeta titula košarkaškog prvaka bivše države 1983. Jedna od najstarijih hrvatskih navijačkih skupina kroz svoju je povijest organizirano pratila i nogometaše Šibenika, košarkašice Elemesa, vaterpoliste Solarisa...

U posljednje su vrijeme Funcuti najbrojniji na Baldekinu, na kojemu su, posebno tijekom ove sezone, "šesti igrač" GKK Šibenik. Impresivno je bilo njihovo izdanje na završnici Kupa Krešimira Ćosića, a ništa manje grlati nisu bili ni proteklog vikenda na gradskom derbiju protiv Jolly JBS-a.

Funcuti su se zadnjih godina istaknuli i djelovanjem izvan sportskih borilišta. Nezaboravna je bakljada, koju su priredili za svoj 30. rođendan, u sklopu akcije "Šibenik gori". Programom "Šibenik svitli" započeli su obilježavanje 950. obljetnice prvog spomena Šibenika, koje je imalo svečani završetak prošlog Badnjaka, kada su "zapalili" i Poljanu.

Dio najvatrenijih šibenskih ultrasa 34. će rođendan proslaviti na trgu Ivana Gorana Kovačića (ispred Osnovne škole Fausta Vrančića), a dio u Zaboku, gdje će bodriti svoje košarkaše.

Kad je u pitanju program proslave u Šibeniku, Funcuti su ostali pomalo tajnoviti.
– Prije svega, pozivamo sve funcute na put u Zabok, gdje naš klub igra jednu od najvažnijih utakmica ove sezone. Bilo bi sjajno kad bi rođendan proslavili uz pobjedu Šibenke. Naravno, sve naše članove, prijatelje i one kojima je narančasta boja u srcu, a koji nisu u mogućnosti putovati u Zabok, pozivamo da nam se pridruže na našoj rođendanskoj zabavi u Šibeniku. Ona će biti i najbolji uvod za završnicu prvenstva. Za rođendansku feštu pripremamo neka iznenađenja. Ako želite otkriti o čemu se radi, pridružite nam se u subotu od 19 sati! – najavljuju iz šibenske navijačke skupine.

19. travanj 2024 10:11