StoryEditorOCM
ŠibenikDrukčiji od drugih

SDP-ov tim za Šibenik: Poljana s tri podzemne etaže donijela bi kolaps, dosta nam je jedna! Radije ćemo produžiti plažu Banj!

4. travnja 2017. - 15:07

Naš program nisu betonski objekti, nego građani Šibenika i njihove potrebe, veća kvaliteta života u ovom gradu- poručio je SDP-ov kandidat za šibenskog gradonačelnik Josip Živković predstavljajući, zajedno sa svojim potencijalnim zamjenicima Mijom Matić i Antonom Dobrom, program za naredne četiri godine.

Braneći izborni slogan "drukčiji od drugih", SDP-ovci se građanima predstavljaju i kao tim mladih ljudi neopterećenih prošlošću i ideologijama, nego fokusiranih na dobrobit građana kojima žele služiti, kako veli Živković. Njihov je cilj porušiti sve administrativne barijere koje koče razvoj grada, i svima koji žele ulagati u Šibenik omogućiti da dobiju sve potrebne dozvole nakasnije u roku od tjedan dana.

A kad je riječ o konkretnim projektima na koje se misle fokusirati, Živković u prvi plan stavlja javni gradski prijevoz koji danas vrlo loše funkcionira, te obnovu i modernizaicju škola. Novac sigurno nije problem, drži Živković, jer ako gradski Vodovod može pet milijuna potrošiti kupujući dionice Jadranske banke, i onda ostati bez njih, to znači, zaključio je, da novaca ima.

Protive se troetažnoj garaži ispod Poljane, to Šibeniku, smatraju, ne treba, na to se ne smije ići jer bi trajalo godinama, a promet i život u gradu došli bi u kolaps.Energično se usprotivio i namjeri aktualne gradske vlasti da iskopani materijal ispod Poljane deponira na prostor TEF-a, jer je to, tvrdi Živković, izvan pameti i potpuno bi zakočilo valorizaciju toga prostora. SDP-ov tim najavljuje drugui fazu rekonstrukcije tvrđave sv. Mihovila, uređenje rive koja nije obnavljana od Mediteranskih igara, produženje plaže Banj i izgradnju marine u njezinom nastavku.

- Neizmjerno smo zahvalni društvu Juraj Dalmatinac koje je napravilo projekte obnove tvrđava – rekao je SDP-ov kandidat za gradonačelnika, izražavajući žaljenje što su danas te tvrđave poput lijepih spomenika koji se ne koriste.

Kandidatkinja za dogradonačelnicu Mija Matić koncentrirala bi se na programe za mlade, socijalne i programe obrazovanja i kulture.

-Šibeniku treba Sveučilište, a ne Veleučilište, i kampus, a ne sapvaonice za studente- ocijenila je, najavljujući pokretanje glazbenih festivala poput Terranea i Super uha u uvali Minerska ili ex-vojarni Bribirski knezovi.

A glavni operativac tima bio bi Anton Dobra, kao spona gradske vlasti s građanima.
- Moj moto je "čovjek za čovjeka", i ovo je prvi put da u Šibeniku na izbore izlazi jedna mlada, neopterećena ekipa koja želi nešto napraviti za svoj grad koji je došao do dna, koji je pred bankrotom, ali je to tabu-tema u ovim izborima- tvrdi Dobra. Zagovornik je formiranja posebnog odjela u gradskoj upravi za otoke i selo, ali i za ustupanje gradskih prostora bez naknade mladim umjetnicima i inovatorima. Revitalizirao bi i Stari pazar gdje bi se prodavali proizvodi šibenskih OPG-ova.

- Poručujemo svim našim članovima, simpatizerima i građanima Šibenika da nas sude po našim riječima a ne po glasinama koje se o nama šire- apelirao je na kraju Živković, aludirajući na kontroverze koje izaziva SDP-ov tim u kojemu je i jedan HDZ-ovac (Dobra).

24. travanj 2024 19:49