StoryEditorOCM
ŠibenikSad je i službeno

Ivica Ledenko kandidat Mosta za šibensko-kninskog župana, a Ivo Glavaš za šibenskog gradonačelnika

27. ožujka 2017. - 14:06

Most nezavisnih lista i službeno je obznanio kandidate za šibensko-kninskog župana i gradonačelnika Šibenika.
Mostov kandidat za župana bit će Ivica Ledenko, dipl. ing. telekomunikacija i ing. industrijske elektronike.

Ledenko je rođen 1971 godine. Zaposlen je kao voditelj izvršenja za terenske operacije u Ericsson Nikola Tesla Servisi d.o.o. i član je nadzornog odbora u Ericcson Nikola Tesla servisi d.o.o.
Član je gospodarsko socijalnog vijeća Šibensko-kninske županije i glavni je sindikalni povjerenik Hrvatskog sindikata telekomunikacija u Ericsson Nikola Tesla servisi d.o.o. Oženjen je i otac je dvoje djece.



Kandidat za gradonačelnika Šibenika bit dr. sc Ivo Glavaš, rođen 1964 godine Šibeniku. Diplomirao je na filozofskom fakultetu u Zadru povijest i povijest umjetnosti. Od 1990 radi kao konzervator u konzervatorskom odjelu u Šibeniku.

U veljači 2015 doktorirao je na Sveučilištu u Zadru s obranom teze Vojno značenje cesta u rimskoj provinciji Dalmaciji za principata. Autor je niza radova u relevantnim znanstvenim časopisima od kojih su neki indeksirani u najznačajnijim inozemnim citatnim bazama (Scopus, Web of science core Collection).

Sudionik je brojnih međunarodnih znanstvenih i  stručnih skupova (Zagreb, Zadar, Šibenik, Innsbruck, Trenta itd na kojima je imao izlaganje povezana s Rimskom vojskom, prometnicama i teritorijalno administrativnim ustrojem rimske provincije Dalmacije.

Kao konzervator radio je na izradi konzervatorskih podloga za GUP Grada Šibenika, za prostorne planove općina i Gradova Šibensko-kninske županije. Član je različitih projektnih timova za projekte povezane s spomenicima kulture koji se natječu za sredstva iz Europskih fondova.

19. travanj 2024 20:47