StoryEditorOCM
ŠibenikDvoboj Petrina-Pauk

Župane, jeste li ikad stopirali policijsku istragu oko Poliplasta, nogometnog kluba i Croatia osiguranja? Ako jeste, otkrit će se kada vas više ne bude štitio vaš čopor!

22. ožujka 2017. - 17:50

Stipe Petrina, županijski vijećnik i načelnik Općine Primošten na jutrošnjem je aktualnom satu sjednice Županijske skupštine ustvrdio da je županija u raljama institucionalnog organiziranog kriminala i od župana Gorana Pauka – kojeg doduše nije izričito nazvao "kumom" - zatražio da se izjasni o dijalogu s inspektorom Zdravkom Sedlarom iz vremena kada je Pauk 2000-tih bio na dužnosti načelnika PU Šibenske, a za koji Petrina tvrdi da je istinit i pohranjen u policijskim arhivama.

Pauk se navodno, na kolegiju zanimao što je s kriminalističkim predistragama u Poliplastu te Nogometnom klubu Šibenik, gdje je bio odgovorna osoba, istakao je Petrina, a htio je također saznati dokle se došlo s istragom u Croatia osiguranju na čelu s direktorom i dugogodišnjim šefom županijskoga HDZ-a Antom Kulušićem .

Sedlar mu je, navodi Petrina, odgovorio da u prva dva slučaja istraga završava na njemu, a u Croatiji na Kulušiću, na što ga je Pauk pozvao na razgovor u četiri oka i poslije toga se ta tema više nikad nije spomenula niti otvorila u javnosti.o 

-Ovo su činjenice, a ostalo su špekulacije, pa kako se time ne želim baviti, odgovorite mi župane, jeste li na sadašnjoj funkciji stopirali ili pokušali zaustaviti neke policijske istrage – bilo je pitanje Stipe Petrine.

-To što govorite na tragu je svih vaših prethodnih pitanja o navodnome kriminalu u županiji, no od tih vaših priča nema ništa. Za to se trebate obratiti načelniku policijske uprave, a ne meni, odgovorio mu je kratko Pauk sa skupštinske govornice, prethodno konstatiravši: 'Ko o čemu, Petrina o poštenju! No dobro, jasno je: ovo je predizborna kampanja!'

Petrina nije ostao dužan, pa je opet s govornice replicirao da su Pauk i Kulušić protiv njega svojedobno podnijeli nimalo bezazlene kaznene prijave; no ako u Paukovoj karijeri ima mrlja koje ga povezuju s kriminalom, otkrit će se kada župan izađe na vjetrometinu. Tada ga više neće štititi njegov čopor, zaključio je Petrina.
 

25. travanj 2024 04:19