StoryEditorOCM
ŠibenikMINISTAR ĆORIĆ S NAČELNICIMA GRADOVA U UREDU ŽUPANA

'U devet mjera za nezaposlene u ovoj ćemo godini uložiti milijardu i pol kuna'

21. ožujka 2017. - 18:17

Nakon Knina, Tomislav Čorić, ministar rada i mirovinskog sustava, u Šibeniku se, u uredu župana sastao s načelnicima gradova u Šibensko – kninskoj županiji. Glavna tema bila je (ne)zaposlenost, pa je župan Goran Pauk iznio podatak po kojem je županija krajem veljače brojila 7,490 nezaposlenih, što je za 1 020 manje nego lani.

-Posebno veseli što je rezultat pada nezaposlenosti rast zaposlenosti. Kad promatramo podatke na razini cijele godine proizlazi da je u ovom momentu 6 750 nezaposlenih osoba, što je razina 2008. godina koja je u poslovnom smislu bila najbolja godina novije hrvatske povijesti. Osjeća se rast gospodarstva, no to još nije na razini onog što želimo' – kazao je Pauk, dodajući kako županija nastoji i kroz upisnu politiku kroz srednje škole slijediti potrebe gospodarstva.

Provodimo niz europskih projekata i od europskih priča u Županiju je ušlo ili ulazi preko 100 milijuna eura što je isto tako rezultiralo većom zaposlenošću, kazao je Pauk

Ministar Ćorić istakao je kako i županija i cijela Hrvatska bilježe benefite od gospodarskog rasta u 2016. godini u kojoj je Hrvatska po rastuz BDP bilo drugo gospodarstvo EU. Od prvog ožujka njegovo je ministarstvo krenulo s realizacijom devet mjera aktivne politike zapolšljavanja u što će se uložiti milijardu i pol kuna, što je 300 milijuna kuna više nego u 2015. i 2016. godini. Vjerujem da će upravo ovakve inicijative, koje promoviramo kroz mjere, u gradovima koji nisu orijentirani na turistički potencijal, poput Knina i Drniša, i koji su u nepovoiljnijoj poziciji u odnosu na Šibenik, Vodice i Skradin, donijeti značajne rezultate i rezultirati smanjenjem nezaposlenosti, kazao je ministar Ćorić.

19. travanj 2024 01:56