StoryEditorOCM
ŠibenikLovro Kuščević u Šibeniku

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja potpisao ugovor o gradnji POS-ovih stanova na Šubićevcu - rok do srpnja 2018.

20. ožujka 2017. - 16:51

Dvije nove zgrade iz programa poticajne stambene izgradnje na Šubićevcu sa 148 stanova za mlade obitelji bit će završene za 13 mjeseci – u srpnju 2018. računajući od danas - kada je sklopljen ugovor o kupoprodaji i gradnji zemljišta za realizaciju POS-a.
U šibenskoj Gradskoj vijećnici ugovor su potpisali ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, Goran Bradić, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) te predstavnici investitora, konzorcija Kamgrad d.o.o. i Zagreb-Montaža Development d.o.o., Domagoj Kamenski i Alen Čović.
Investicija je vrijedna 75 milijuna kuna s PDV-om, a gradit će se dvije stambene zgrade ukupne stambene površine od 9 650 četvornih metara. Svaki od gotovo 150 stanova od 40-80 "kvadrata" imat će vlastitu garažu, a uvjeti građenja prate suvremene energetske standarde, istaknuto je prilikom potpisavanja ovoga ugovora s kojim se, kako je istakao gradonačelnik Šibenika Željko Burić, ovdje nastavlja s programom POS-a prekinutim prije 12 godina.
-U Šibeniku opet gradimo stanove za mlade ljude koji će na fincijski povoljniji način doći do svoga jeftinijeg krova nad glavom. Na ovom primjeru vidljivo je kako se projekti učinkovito realiziraju ukoliko postoji dobro usklađena vertikala, u ovom slučaju Grad Šibenik, APN agencija i njoj nadređeno ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, naglasio je Burić, dodavši da će njegova admnistracija uvijek tako postupati u stvarima od javnog interesa.
Spomenutu sinergiju pohvalio je i Goran Bradić, zadovoljan što se u Šibeniku stvara i nova lista za POS-ove stanove, a rekordno brzi rok od sklapanja preliminarnog ugovora lani u studenome do danas istakao je ministar Kušćević, zadovoljan što se ovakvi projekti odvijaju izvan velikih centara, jer je regionalni razvoj politika ove Vlade.
-Na Vladi je osigurati poticajne mjere mladim ljudima za krov nad glavom i osigurati stalno, sigurno radno mjesto, istakao je Kuščević i najavio skoru saborsku raspravu o Zakonu o subvencioniranju stambenih kredita, također i poticanje izgradnje stambenih kuća mladim obiteljima unutar programa POS-a.  

 

25. travanj 2024 12:10