StoryEditorOCM
ŠibenikVidović objasnio neočekivanu odluku

Zbog svojih veza u Zagrebu i deset godina Paukovog nerada kandidiram se za župana (FOTO)

1. ožujka 2017. - 14:41

Priobalje Šibensko-kninske županije lijepo je poput Azurne obale, a zaleđe se ne stidi Provanse, no unatoč tome ova je županija na zadnjem mjestu u Dalmaciji po svim pokazateljima.

U lošijem položaju jedino je Ličko-senjska županija, međutim, ovaj skup ljudi šibenskog SDP-a sposoban je šibenskome kraju i cijeloj zemlji opet vratiti povjerenje u politiku i upravljanje, otvoriti perspektive i donijeti realne mjere zapošljavanja mladih umjesto beznađa i iseljavanja što im aktualna HDZ-ova vlast jedino omogućuje, kazao je Davor Bernardić, prvi čovjek SDP-a na konferenciji za novinare ispred Gradske vijećnice dajući potporu Franku Vidoviću, Josipu Živkoviću i Ivanu Klarinu, stranačkim kandidatima za župana, gradonačelnika Šibenika i predsjednika Općine Tisno na predstojećim lokalnim izborima.

-Došlo je vrijeme da se opet čuje "Šibeniče moš' ti bolje!", poručio je Bernardić aludirajući na predizbornu parolu s kojom je SDP osvojio izbore u Gradu Šibeniku 2009.

Njegov istup u kojem se kritički osvrnuo na stanje u državi, porast netolerancije prema drugima i drugačijima, marševe profašista i HDZ-ovu Vladu koja sve to promatra kao da se ništa ne događa, bio je popraćen burnim pljeskom članova SDP i simpatizera stranke okupljenih na "najljepšem trgu na svijetu", kako ga je nazvao Franko Vidović, a sličnim riječima komplimentirao je Trgu Republike Hrvatske i Bernardić.

Obrazlažući zašto se nije kandirao za gradonačelnika, već za dužnost župana, Vidović je kazao kako se na to odlučio nakon što je postalo sasvim jasno da sadašnja HDZ-ova garnitura u gradskoj upravi na čelu sa Željkom Burićem nigdje u državnome političko-upravljačkom vrhu nema otvorena vrata.

-Potvrdilo se to i na nedavnoj Noći Šibenčana u Zagrebu, gdje nije bilo nikoga iz vodstva države. Ne želim na toj poraznoj i tužnoj činjenici skupljati političke poene, no ja sam saborski zastupnik i zbog mojih veza sa Zagrebom i deset godina nerada aktualnog župana odlučeno je da se kandidiram za županiju, objasnio je Vidović.

-Sazrelo je vrijeme da se skine paučina sa Šibensko-kninske županije. Imamo bogate resurse, računajući i dva nacionalna parka, koji uopće nisu iskorišteni i želimo prekinuti egzodus mladih ljudi. Imamo sve uvjete za prosperitet, ustvrdio je Franko Vidović.


 

24. travanj 2024 19:47