StoryEditorOCM
ŠibenikPoljana šetnica s 256 parkirnih mjesta

Zasad samo arheologija - Burić prave radove na podzemnoj garaži s tri etaže obećao na jesen (FOTO)

30. siječnja 2017. - 12:37

Gradonačelnik Željko Burić otvorio je jutros arheološke radove na Poljani, kao uvod u rekonstrukciju središnjeg šibenskog trga s tri podzemne parking etaže ove jeseni. Istražne sonde određene su na tri pozicije: kod starih gradskih vrata, pred gradskom knjižnicom, te na sredini Poljane.




Zajedno s premještanjem kanalizacijske trase s Poljane, na čemu otprije tjedan dana radi šibenski "Vodovod i odvodnja", to je početak ostvarenja sna svih Šibenčana da Poljana ponovno postane šetalište, no prilagođeno 21. stoljeću i narasloj potrebi za parking mjestima u funkciji revitalizacije stare gradske jezgre, kazao je gradonačelnik na presici upriličenoj na Poljani zajedno s Goranom Bulatom, direktorom Gradskog parkinga koji je nositelj ove investicije procijenjene na 40-tak milijuna kuna.



-Ove radove završit ćemo do polovice svibnja zbog turističke sezone, a potom na jesen počinje rekonstrukcija Poljane kao suvremenog, prepoznatljivog trga gdje ćemo dostojno označiti također i vizionarsko djelo gradonačelnika Ante Šupuka koji je uvođenjem elektrike proizvedene snagom vode na Krki, uveo Šibenik u moderno doba. Šibenik ima još ličnosti iz svoje povijesti koje svojim značajem prelaze nacionalne okvire, a ne ističemo ih dovoljno snažno, naglasio je Burić.



Goran Bulat kazao je da Gradski parking u suradnji s gradskom upravom može preuzeti kredit za rekonstrukciju Poljane.
-Zajedno ćemo vratiti Poljanu šetačima, no s ukupno 256 parking mjesta odgovoriti i na narasle potrebe turističkog razvoja. Djelujemo u skladu za zahtjevima vremena, izjavio je Bulat.






 

24. travanj 2024 07:30