StoryEditorOCM
ŠibenikEKSKLUZIVNO

Prvi smo ušli u novi paviljon hotela Olympia

Piše Katarina RUDAN
NIKŠA STIPANIČEV/HANZA MEDIA
27. siječnja 2017. - 10:08

Radovi na novom samostalnom objektu, paviljonu C, u turističkom kompleksu hotela "Olympia" u Vodicama odvijaju se planiranom dinamikom, u što smo se i sami uvjerili u društvu direktora hotela Darka Bastića. Građevinski radovi na zgradi su gotovi, u tijeku je postavljanje instalacija, uređenje interijera i opremanje. Neke su sobe već opremljene i među prvima smo "zavirili" u njih.



– Radovi u unutrašnjosti donjih katova u punom su jeku, a osim toga, krećemo i u izgradnju vanjskih i unutarnjih bazena, praonice i drugih sadržaja. Ako sve i dalje bude išlo planiranim tempom, a vjerujem da hoće, vrata novog paviljona bit će otvorena 1. lipnja, kad stižu i prvi gosti – kaže Bastić.
Paviljon s pratećim sadržajima proteže se na površini od 13.800 četvornih metara, investitor je Hotel "Olympia" d.d., a izvođač radova splitska tvrtka "A3" d.o.o., koja je gradila i hotel "D-resort" u šibenskoj Mandalini. Investicija je procijenjena na oko 172 milijuna kuna, za što su investitoru odobrena sredstva Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR).
 

Manjak hotelskih kapaciteta


Kompleks se gradi prema projektu zagrebačke projektantske tvrtke "Vulin i Ileković", koja obavlja i nadzor. Novi, samostalni objekt imat će 151 smještajnu jedinicu, a svojom kvadraturom, opremom i sadržajima bit će na razini pet zvjezdica. S obzirom na to da je hotel "Olympia" trenutno kategoriziran na četiri zvjezdice, i to će krilo biti u istoj kategoriji. Investitor se na novo ulaganje i gradnju još jednog paviljona odlučio zbog više razloga. Jedan od njih je taj što špicu turističke sezone dočekaju sa stopostotnom popunjenošću, a to je bio dovoljan signal da ima prostora za povećanje smještajnih kapaciteta. Poznato je da je potražnja za kvalitetnim hotelskim smještajem u sezoni velika, a njega u Vodicama nema dovoljno.



– Drugi je razlog naša usmjerenost na kongresni turizam, zbog kojega smo otvoreni cijelu godinu. S obzirom na to da imamo veliku kongresnu dvoranu sa 600 mjesta, a hotel trenutno ima oko 500 kreveta, nismo u mogućnosti smjestiti sve sudionike tako velikih skupova u naš hotel, pa smo im smještaj pronalazili u susjednim hotelima. S otvaranjem paviljona C moći ćemo primiti sve sudionike kongresa i drugih velikih skupova, a zaposlit ćemo i više radnika – kaže Bastić.
 

Eko-hotel


Hotel "Olympia" trenutno raspolaže s 241 smještajnom jedinicom, među kojima je 215 soba i 26 apartmana, što je ukupno oko 500 kreveta. S novim hotelskim objektom dobit će još oko 300 osnovnih postelja. Dodaju li se tomu i pomoćni, cijeli će kompleks od ove sezone raspolagati s oko 900 kreveta. Nova zgrada je kaskadna, na deset etaža. Na rubnim će dijelovima, osim smještajnih etaža, biti osam apartmana, na devetoj poluotvoreni 35- metarski bazen, a na zadnjoj etaži sky restoran.



– Među smještajnim jedinicama bit će i šest soba posebno prilagođenih invalidnim osobama, a bit će tu i četiri konferencijske dvorane, caffe barovi i trgovine, te garaža s novim parkirnim mjestima. Kompleks će energetski biti neovisan. Objekt je koncipiran kao eko-hotel i iskoristit ćemo sve mogućnosti prirodnih energenata, prije svega solara, a razmišljamo i o korištenju morske vode za grijanje – kaže na kraju Bastić.
















 

20. travanj 2024 03:06