StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetHNS-ovci izabrali

Ivan Vrdoljak ponovo predsjednik, jedan od potpredsjednika pirovački načelnik Ivan Gulam

17. prosinca 2017. - 17:19


Ivan Vrdoljak ponovno je na 15. saboru Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata (HNS) izabran za predsjednika stranke, a obraćajući se delegatima, rekao je da će politika HNS-a biti biti politika rezultata i suradnje.

Za njega je glasalo 653 delegata, a 25 glasova bilo je nevažećih. Za zamjenika predsjednika izabran je Predrag Štromar, a za potpredsjednike Marija Puh i Ivan Gulam.

"Današnje glasanje bilo je odluka za novu odlučnu politiku Hrvatske, za novu odlučnu politiku HNS-a i za ljude koji će tu politiku provoditi", rekao je Vrdoljak zahvalivši se članstvu na povjerenju. Naglasio je da su danas na Saboru zacrtali jasne ciljeve i projekte te se obavezali da će HNS građanima donositi rezultate i bolju Hrvatsku i bolju pristojnu politiku.

"Naša politika je politika rezultata i suradnje sa svima koji nam mogu pomoći da pomognemo školi, da nađemo novi posao, dovedemo investitore, ubrzamo reforme pravosuđa i uprave. Naš konačni cilj je uspjeh Hrvatske", istaknuo je.

Obraćajući se članovima HNS-a prije glasanja, Vrdoljak je iznio najvažnijih pet projekata za koje će se zalagati: Hrvatsku zemlju znanja, razvoj kreativne industrije zemlje, potpunu realizaciju Industrijske strategije Hrvatske te čovjeka u centru politike njegove stranke. Istaknuvši kako želi da HNS nastavi promjene, da postavlja nove obrasce i standarde u politici, rekao je i da ih građani već prepoznaju kao nositelje nove politike i politike konkretnih rezultata.

Napominjući kako su izašli iz ideoloških rovova i napravili preokret promijenivši obrasce i stavivši Hrvatsku i ljude na prvo mjesto, Vrdoljak je podsjetio kako su im govorili da su izdajice, da su se prodali te da su trebali čekati i ići na još jedne izbore te čekati da opozicija, iz SDP-a, dobije novog vođu.

"Drago mi je da to nismo dozvolili. Drago mi je da smo prekinuli s ljudima kojima je stranački interes iznad državnoga", kazao je.
Naglasio je i kako nije bila pogrešna odluka da uđu u Vladu i da im partner bude HDZ jer, kako je istaknuo, sve što su napravili u prošlih šest mjeseci potvrđuje da su odlučno radili na korist Hrvatske i na to su silno ponosni.

Vrdoljak je poručio i da HNS neće dozvoliti radikalizaciju društva u bilo kojem smislu niti od bilo koga. Naglasio je i da su na njegovoj strani, i on je na njihovoj, svi koji vjeruju da je došlo vrijeme za modernizaciju te svi koji vjeruju da je bilo dosta podjela  na lijeve i desne, partizane i ustaše, domaće i strane, muškarce i žene, homoseksualce i heteroseksualce. "Dobar posao smo počeli, želim aktivno sudjelovati u njemu i želim da završimo započeto i radimo novo", naglasio je. 

 

20. travanj 2024 05:33