StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetČetiri banke dale kredite

Na račun Agrokora stiže 80 milijuna eura na rok od 15 mjeseci

13. travnja 2017. - 23:17

 Izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak izvijestio je u četvrtak da je s četiri hrvatske banke potpisan ugovor o kreditu u iznosu od 80 milijuna eura, kredit je s kamatnom stopom 4,97 posto, na rok od 15 mjeseci. Već je dan nalog da se ta sredstva puste u sustav grupe i svim dobavljačima tvrtki članica koncerna Agrokor. Već od sutra počinje plaćanje svim dobavljačima Konzuma, Tiska, Jamnice, Leda i svih kompanija unutar grupe, rekao je Ramljak u izjavi novinarima.

 "Mislim da smo napravili veliku stvar. Isto tako, sve plaće su isplaćene. Tako da smo ovaj tjedna završili s vrlo pozitivnim i dobrim rezultatima", ocijenio je Ramljak. Kako je najavio, prvi koji će dobiti novac od tog kredita bit će "nekoliko tisuća malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i srednjih poduzeća, koji mjesecima nisu bili plaćeni". Izvanredni povjerenik Agrokora ne vidi nikakve probleme s "lex Mercatorom", koji je slovenska Vlada uputila parlamentu.

 "U kontaktu smo s Upravom Mercatora i oni su potvrdili da nije bilo nikakvih plaćanja niti uzimanja likvidnih sredstava od Mercatora. Čak i pozdravljam odluku slovenske vlade da imenuje povjernika koji će pratiti kako Uprava Mercatora funkcionira i kakva su plaćanja između Mercatora i Agrokora", kazao je Ramljak odgovarajući na upit kako komentira "lex Mercator". Ramljak je potvrdio da je ugovor o kreditnom aranžmanu u iznosu od 80 milijuna eura potpisan s četiri hrvatske banke. Razgovori sa Sberbankom oko daljnjeg kreditiranja Agrokora će se nastaviti, a razgovarat će se i s drugim bankama, dodao je. Naime, u danas ugovorenom kreditnom aranžmanu ne sudjeluju ruske Sberbanka i VTB banka.
 

20. travanj 2024 04:08