StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVlada odlučila

Bivši šef SOA-e Dragan Lozančić novi je ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje

17. veljače 2017. - 10:39



Vlada RH  na zatvorenom dijelu sjednice razriješila je dužnosti dosadašnjeg ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadrana Perinića  te je za novog ravnatelja imenovala Dragana Lozančića, bivšeg ravnatelja SOA-e.

U okviru ostalih kadrovskih promjena o kojima je bilo riječi na sjednici, Vlada je razriješila Vladimira Majetića dužnosti zamjenika ravnatelja Državne geodetske uprave.

Vlada je za  predsjednika Uprave Imunološkog zavoda d.d., a najviše na šest mjeseci, predložila Bojana Benka, a razriješila je pomoćnika i pomoćnicu ministrice gospodarstva Željka Pravdića i Gordanu Brcković.

Državnim tajnikom u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, Vlada je imenovala Željka Bigovića, a pomoćnikom ministra unutarnjih poslova Damira Truta.

Vlada je predložila Glavnoj skupštini društva Đuro Đaković Grupa d.d., opoziv dosadašnjih članova te izbor novih članova Nadzornog odbora, najviše na šest mjeseci.  Za opoziv su predloženi članovi Vjekoslav Leko, Domagoj Bartek, Vjekoslav Galzina, Milan Stanić i Miroslav Karamarković. Za nove članove predloženi su: Petar Mišević, Ivan Samrdžić, Hrvoje Knežević, Darija Jurica Vuković i Miroslav Karamarković. Također, Vlada je donijela zaključak kojim se za člana Glavne skupštine društva Đuro Đaković Grupa d.d., koji predstavlja Republiku Hrvatsku, određuje Zvonimir Novak.


20. travanj 2024 14:35