StoryEditorOCM
Crna kronikaNovogodišnja tragedija

Priveden mladi vozač osumnjičen za smrt 36-godišnjakinje: Tužiteljstvo traži zatvor za 18-godišnjaka koji je alkoholiziran izgurao s ceste majku troje djece i zavio Biograd u crno

Piše Zadarski.hr
2. siječnja 2018. - 21:24

Dan nakon teške tragedije u Biogradu, gdje je, u Ulici dr. Franje Tuđmana, smrtno stradala 36-godišnja Biograđanka P.M. u Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) u utorak je iz policije priveden 18-godišnji vozač zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu, javlja zadarski.hr.

Naime, prema informacijama iz ODO-a, postoji osnovana sumnja da je 18-godišnjak 1. siječnja 2018. u 6,55 sati upravljao osobnim automobilom iz smjera sjevera prema jugu u Biogradu na Moru (Ulica dr. Franje Tuđmana, cesta D-503) svjestan da vožnjom pod utjecajem alkohola, te brzinom kretanja vozila koja nije prilagođena osobinama i stanju ceste kao i ne držanjem potrebnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, može ugroziti druge sudionike u prometu.

Osnovano se sumnja da je pristajući na navedeno započeo s pretjecanjem osobnog automobila kojim je u istom smjeru upravljala oštećena P. M., pa je upravo zbog alkoholiziranosti i neprilagođene brzine prilikom pretjecanja desnim prednjim dijelom svog vozila udario u zadnji lijevi dio vozila kojim je upravljala 36-godišnjakinja uslijed čega je vozilo izletjelo izvan kolnika i lijevom bočnom stranom udarilo u drvo čempresa.
Oštećenica je pritom zadobila višestruke tjelesne ozljede od kojih je neposredno nakon nesreće preminula u Općoj bolnici Zadar. 

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Prema neslužbenim informacijama 36-godišnjakinja, koja ima tri malodobne kćeri, vozila se u automobilu marke Mazda na posao kada ju je udario Volkswagen. Hitna pomoć je teško ozlijeđenu ženu prevezla u bolnicu, gdje su liječnici pokušali sve, s obzirom da je još uvijek davala znakove života.

Preminula je sat vremena nakon dolaska u bolnicu. Mladić u nesreći nije ozlijeđen, a u krvi mu ke izmjereno 1.4 promila alkohola.

19. travanj 2024 09:31