StoryEditorOCM
Crna kronikaRekorder u Vodicama

Za njih ne vrijedi pravilo ako piješ ne vozi: Šibenska policija iz prometa isključila 19 pijanih vozača

27. prosinca 2017. - 13:08

Unatoč stalnim upozorenjima da se za upravljač vozila ne sjeda nakon čašice viška, policijska je patrola u Vodicama na Badnjak zaustavila 38-godišnjeg vozača Škode kojemu je izmjerena koncentracija alkohola u krvi od 1,61 promil. Vodičanin je isključen iz prometa, a zaradio je i optužni prijedlog.

Sudeći po policijskom priopćenju, nije se štedjela ni papučica gasa. Presretač je, naime, na auto-cesti A1 kaznio 49-godišnjeg vozača Audija zagrebačkih registracijskih oznaka koji je razvio brzinu kretanja od skoro 210 kilometara na sat. Ne čude, stoga, statistički pokazatelji po kojima se prošlog tjedna na šibensko-kninskim prometnicama dogodilo 18 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe zadobile teške, a 6 lakše tjelesne ozljede. Najviše nesreća bilježi se u Šibeniku (16), a najčešći uzrok karambola je neprilagođena brzina kretanja vozila uvjetima na cesti i nepoštivanje prednosti prolaza.

Protiv počinitelja prekršaja poduzeto je 327 mjera od kojih se skoro trećina odnosi na nepropisnu brzinu (105), nekorištenje sigurnosnog pojasa (25), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (19), vožnju neregistriranim ili vozilom kojemu je istekla valjanost prometne dozvole (11).

Da ima i savjesnih vozača pokazalo se u blic preventivno-represivnoj akciji u cestovnom prometu koja je uoči blagdana trajala dva sata- između 10 sati i podneva. Za uzorno ponašanje u prometu nagrađeno je 295 vozača. Istodobno su, doduše, utvrđena i 24 prekršaja. Primat je i ovaj put imala nepropisna brzina.

U drugoj policijskoj akciji usmjerenoj na suzbijanje vožnje u alkoholiziranom stanju, pak, "dolijalo" je 6 vozača s "viškom maligana" u krvi. Isključeni su iz prometa.

19. travanj 2024 08:01