StoryEditorOCM
Crna kronika'OSTAO MI JE TEO'

Potresni detalji tragedije u Osijeku: majka istrčala je iz kuće s djetetom u ruci, ali mlađeg sina nije uspjela spasiti

Piše JL
20. prosinca 2017. - 14:05

Maleni Teo B. (2,5 godine) smrtno je stradao u požaru obiteljske kuće u osječkom naselju Ankin Dvor, koji je izbio u utorak nešto iza 18 sati. Dječačić je ostao sam u kući, nakon što je njegova majka Ivona B. (22), u zadnji tren uspjela istrčati iz kuće noseći u naručju svog drugog sina Tomislava (4).
Drugo dvoje njezine djece Leon (6) i Lucija (5) u tom su trenutku bili kod Ivoninih roditelja u njihovoj kući, koja je udaljena nekih 50-ak metara od njihova doma, piše Jutarnji list.

- Ostao mi je Teo, ostao mi je Teo! - vikala je Ivona dok su svi nemoćno gledali veliki plamen koji je zahvatio njihovu kuću, ispričala nam je Ivonina prva susjeda Terezija Čabaji čija je kuća spojena uz Ivoninu.



Gospođa Terezija kazala nam je da u prvi mah nije ni pomislila da je riječ o požaru. Čula je neko pucanje i mislila je da djeca bacaju petarde, a onda je izašla van i vidjela što se događa.

- Sve je bilo u plamenu. Činilo mi se da zapravo gori moja kuća, pa sam nazvala unuka i kćer, ali drugi susjedi i Ivona već su bili vani i tada sam čula njezino zapomaganje. Zet i moja dva unuka koji žive nedaleko od nas brzo su dotrčali, a jedan unuk je, nakon što je čuo da je maleni Teo ostao unutra, čak i krenuo u kuću. Zakoračio je nogom kroz prozor, a onda mu je Ivona rekla da maleni nije u toj sobi. U ostatak kuće više se nije moglo ući, a moj se unuk pri tome malo i opekao. Da sam odmah shvatila o čemu se radi i da sam ranije izašla, možda sam ga i ja mogla spasiti - u suzama nam je pričala gospođa Terezija, koja je kaže, i prije godinu u pol dana utrčala u Ivoninu kuću i spašavala djecu nakon što je olujno nevrijeme koje je krajem lipnja 2016. zahvatilo Osijek, iščupalo ogroman kesten pokraj njihove kuće i bacilo ga na nju gotovo je uništivši. Srećom, tada nitko od njih nije nastradao, a Ivoni su kuću obnovili njezini roditelji. Teškom mukom i uz pomoć prijatelja, jer su svi nezaposleni.



- Iskreno, ne znam što se točno dogodilo jer sam bio u gradu i kada sam došao već je sve bilo gotovo - kazao nam je Ivonin otac Ivica Virovac. Dodao je da su mu kćerke i supruga u bolnici jer je Ivona doživjela šok, a s njom nije uspio razgovarati o svemu što je prethodilo ovoj velikoj tragediji.

Ivona je inače živjela od naknade koju je primala za najmlađe dijete.
Policija je očevid radila i po noći, ali nisu ga uspjeli dovršiti pa će ga nastaviti tijekom dana kada bi se više trebalo znati o uzroku izbivanja požara. Obitelj se, inače, grijala na drva, a Ivonin otac spomenuo je da su i na prozoru bile postavljene božićne lampice. Međutim, teško je govoriti o tome je li to možda bio uzrok izbijanja požara, piše Jutarnji list.

20. travanj 2024 09:12