StoryEditorOCM
Crna kronikapoznata reprezentativka i trenerica

Bivši policajac ispalio četiri metka u srce bivše djevojke, pa nasred ulice ubio i sebe

Piše JL
30. studenog 2017. - 10:06

Bivši policajac, kako nam je potvrđeno izvan policijskih krugova, ubio je sinoć u 20.25 sati s četiri hica iz vatrenog oružja u garaži u Gradišćanskoj 34 svoju bivšu partnericu Anu Kurtanjek (29), a nakon toga je počinio samoubojstvo hicem u glavu na otvorenom prostoru u Ulici baruna Filipovića oko 20.40 sati.

Još uvijek nema službene potvrde o identitetu obiju osoba, jer muškarcu još uvijek nije ustanovljen identitet, a njegova partnerica je Ana Kurtanjek (29), bivša hrvatska reprezentativka u sinkroniziranom plivanju i poznata fitness trenerica koja je radila u obližnjem fitness klubu u Gradišćanskoj ulici gdje su se njih dvoje navodno i upoznali, piše Jutarnji list.

Bivši policajac koji je usmrtio Anu Kurtanjek pa sebe, kako smo neslužbeno doznali dobio je otkaz u policiji jer je trgovao informacijama u siječnju 2015. godine dok je vodio kriminalistička istraživanja kao policajac VII. policijske postaje Trešnjevka. Neslužbeno doznajemo da je počinitelj ubojstva Dubravko Šikermeštar (36).

Na mjesto ubojstva i samoubojstva stigle su brojne policijske ekipe i ogradile prostor i onemogućile pristup. O događaju ih je obavijestio građanin koji je naišao na ustrijeljenu ženu u podzemnoj garaži.
 
Njezino tijelo nađeno je odmah nakon ulaza u podzemnu garažu između dva automobila, a sva četiri hica ispaljena su joj u predio oko srca i na mjestu je preminula. Na ulazu u garaže postoji i videonadzor, ali nije sigurno da one pokrivaju i prostor gdje se dogodilo ubojstvo.

Kad se ulazi u garažu i izlazi uzima se kartica, a pretpostavlja se da je Ana Kurtanjek ubijena u trenutku kad se spremala napustiti garažu nakon odrađenog treninga u fitness klubu u kojem je upoznala i svog partnera, bivšeg policajca koji ju je sinoć ubio. Što je povod ubojstvu također nije poznato. To se tek treba ustanoviti kriminalističkim istraživanjem, a očevid na oba mjesta trajao je do jutarnjih sati.
 
Žrtva ubojstva u Gradišćanskoj ulici je Ana Kurtanjek bivša reprezentativka u sinkroniziranom plivanju, predsjednica disciplinske komisije zagrebačkog sinkro kluba i fitness trenerica u obližnjem fitness klubu Play, te vanjska trenerica u fitness klubu Orlando kako je navedeno na službenim stranicama tih klubova.

Na stranici fitness kluba Play o Ani Kurtanjek je napisano da je veliki dio života provela aktivno se baveći sportom. “Kao bivša reprezentativka u sinkroniziranom plivanju etablirala se u tom sportu i postala sutkinjom, članicom izvršnog odbora u savezu sinkroniziranog plivanja, ali i trenericom istog. Napredak u sportskom životu nije stao na tome i Ana je ubrzo okušala svoje vještine na studiju gdje se trenutno specijalizira na kondicijskoj pripremi sportaša.

U svom trenerskom stažu postala je Les Mills trener s naglaskom na bodyattack, bodypump, bodycombat te bodybalance. U Playu joj se možete pridružiti na grupnim treninzima, a ako svoje treninge volite raditi individualno, s Anom možete dogovoriti i privatni trening. U oba slučaja možete biti sigurni da će Vas do Vaše idealne forme pratiti profesionalka”, piše o Ani Kurtanjek fitness klub.
 
Ana Kurtanjek fitness savjete davala je i na Hrvatskoj televiziji, te pisala stručne članke o tjelesnoj pripremi plivača. Od 1. Razreda osnovne škole bila je odlična učenica i uzorna sportašica, a živjela je u Horvaćanskoj ulici. Međutim, Ana Kurtanjek bila je i djevojka Ivanu Boršiću, kojem se sudilo za naručenu likvidaciju Ante Rose, koji je bio osuđen i kao vođa bande brutalnih razbojnika.

Tada se, u svibnju 2013. godine pojavila na suda kako bi svjedočila o Boršićevim poznanstvima iz vremena dok su zajedno izlazili. Iako je Boršić već bio dvije i pol godine u pritvoru, Ana Kurtanjek izjavila je kako je s njim bila u ljubavnoj vezi 2011. godine. Krhka plavuša uputila je svom bivšem dečku tek letimičan pogled na izlasku iz sudnice, dok joj se on s optuženičke klupe što ju dijeli s Ivicom Štrkom, kojeg je angažirao da ubije Rosu, srdačno osmjehnuo, piše Jutarnji list.

Boršić je u dva sudska postupka, onom za seriju razbojništava među kojima je i krvava pljačka zagrebačke poslovnice Fine, te ovom za naručeni atentat na Rosu, kojeg se navodno želio riješiti kako bi preuzeo prevlast u domaćem krim-miljeu, spominjao nekoliko svojih partnerica.

- Ivicu Štrka ne poznajem, posvjedočila je Ana Kurtanjek potvrdivši kako je u vrijeme dok je bila u vezi s Boršićem njegov najbolji prijatelj bio upravo Ante Roso. Boršić ih je i upoznao, dodala je, pisao je Novi list. Iako na odsluženju višegodišnje kazne Ivan Boršić dobiva povremeno izlaske iz zatvora. Nedavno je imao slobodan vikend.
 

18. travanj 2024 11:12