StoryEditorOCM
Crna kronikaPljačka na Šubićevcu

Šibenska policija uhvatila 33- godišnjeg pljačkaša bankomata na Šubićevcu. "Pao" i njegov pomagač kod kojeg je sakrio alat, u bijegu je još samo drugi lopov

Piše Šibenski.hr
2. studenog 2017. - 15:15

Šibenska policija uhvatila je 33- godišnjaka kojeg sumnjiči za pljačku bankomata na Šubićevcu, koja je počinjena u noći s nedjelje na ponedjeljak. Njegov pomagač još je u bijegu, međutim "pao" je njihov 38- godišnji kompanjon sa splitskog područja kod kojeg su skrili alat kojim je počinjena pljačka.

- Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem u Odjelu općeg kriminaliteta, Službe kriminalističke policije, je utvrđeno da je 33-godišnjak osumnjičen za tešku krađu i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, na štetu banke sa sjedištem u Zagrebu, a 38-godišnjak je osumnjičen za pomaganje u počinjenu tih kaznenih djela, izvijestili su u četvrtak iz Policijske uprave Šibensko- kninske.

Iz policije su kazali kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su osumnjičeni 33-godišnjak i za sada policiji nepoznata osoba, 30. listopada oko 4 sata u Šibeniku, upumpavanjem plina u bankomat izazvali njegovu eksploziju, nakon čega su iz bankomata otuđili novac. Nakon toga su se s motociklom i otuđenim novcem udaljili s mjesta događaja na područje Splita, gdje su kod osumnjičenog 38-godišnjaka ostavili sredstava kojima je počinjeno kazneno.

Tijekom kriminalističkog istraživanja po nalogu Županijskih sudova u Splitu i Šibeniku pretražene su obiteljske kuće i stanovi u Splitu koje koriste osumnjičeni, kojom prilikom su pronađeni dokazi vezani za ova kaznena djela.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok će se kriminalističko istraživanje nad treće osumnjičenim provesti po njegovu pronalasku.

20. travanj 2024 17:51