StoryEditorOCM
Crna kronikaPolicija o Teskeri

Jure je još 1991. godine dobio stan na Šubićevcu na čuvanje, a kuća u Kijevu obnovljena mu je 1996. godine. Od tada nema pravo na korištenje stana, ali ga je odbio dragovoljno predati

Piše Šibenski.hr
17. listopada 2017. - 15:06

O slučaju deložacije šibenskog policajca Jure Teskere oglasilo se i Ministarstvo unutarnjih poslova. Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti:

Odlukom Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave šibensko-kninske od 2. listopada 1991. godine policijskom službeniku Juri Teskeri dodijeljen je na čuvanje stan u Šibeniku do omogućavanja povratka u ranije mjesto boravka, s obzirom na to da je bio prognanik.

Njegova kuća u Kijevu bila je predmet obnove te je dovršena 1996. godine. Člankom 14. Pravilnika o rješavanju stambenih potreba djelatnika MUP-a određeno je da ukoliko djelatnik koristi ili je koristio sam ili kao član obiteljskog domaćinstva sredstva obnove, ne može ostvariti pravo na stambeno zbrinjavanje. Slijedom toga nije postojao pravni osnov za njegovo daljnje korištenje stana.

S obzirom na to da je odbio dobrovoljno predati stan pokrenut je sudski postupak koji je 29.12.2006. godine završen pravomoćnom presudom Općinskog suda u Šibeniku, a koja je potvrđena presudom Županijskog suda u Šibeniku 7.1.2008. godine kojom je presudom Juri Teskeri naloženo iseljavanje iz stana.

Kako nije postupio po navedenoj presudi, 28.11.2008. godine pokrenut je ovršni sudski postupak koji je okončan donošenjem rješenja o ovrsi, a koje je potvrđeno i rješenjem Županijskog suda u Šibeniku od 23.3.2009. godine.

Budući da je policijski službenik uporno odbijao iseliti iz stana u Šibeniku i useliti u kuću u Kijevu, Ministarstvo unutarnjih poslova zatražilo je odgodu deložacije. Na temelju zamolbi Jure Teskere Ministarstvo unutarnjih poslova odgađalo je provedbu ovrhe radi prisilnog iseljenja te je između MUP-a i Teskere sklopljen Sporazum o korištenju predmetnog stana, s rokom najkasnije do 31.12.2016. godine.

Zaključkom Općinskog suda u Šibeniku od 14. rujna 2017. godine provedba ovrhe radi prisilnog iseljenja iz stana zakazana je za 17. listopada 2017. godine. Međutim, Jure Teskera je i danas odbijao izaći iz stana te je sudski ovršitelj donio odluku o odgodi provedbe ovrhe, stoji u priopćenju Policijske uprave Šibenko- kninske.

16. travanj 2024 08:55