StoryEditorOCM
Crna kronikaSudar motora između Boraje i Vrpolja

Po život opasne ozljede ima 40- godišnjak, koji je vozio šibenski Kawasaki. U bolnici su ostali maloljetni putnik na tom motoru i 24- godišnjak sa splitske Aprilie, koji je skrivio nesreću

Piše Šibenski.hr
2. listopada 2017. - 12:02

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 16,05 sati na državnoj cesti D-58, između Vrpolja i Boraje, teške i po život opasne ozlijede je zadobio 40-godišnji vozač motocikla Kawasaki, dok su maloljetni putnik tog motocikla i 24-godišnji vozač motocikla Aprilia Shiver, teže ozlijeđeni. Svi ozlijeđeni su zadržani na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, izvijestili su u ponedjeljak iz šibenske policije.

Kako se doznaje u policiji, do prometne nesreće je došlo kada je 24-godišnji vozač pri upravljanju motociklom Aprila Shiver 750, splitskih registracijskih oznaka, koji za to vozilo nema upisanu kategoriju u svoju vozačku dozvolu, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama ceste, motociklom prešao u prometni trak namijenjen za kretanje vozila iz suprotnog smjera, gdje je došlo do sudara s motociklom Kawasaki Kle 500, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnji vozač.

Prilikom sudara 24-godišnji vozač je skupa s motociklom pao na zemljanu bankinu gdje se i zaustavio, dok su 40-godišnji vozač motocikla i maloljetni putnik na tom motociklu pali na kolnik i zaustavili se.

Protiv 24-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

19. travanj 2024 07:06