StoryEditorOCM
Crna kronikaPrometna na rivi

Maloljetni vozač bicikla srušio i teško ozlijedio 77- godišnjeg pješaka. Nakon što je došla hitna pomoć pobjegao s mjesta nesreće

Piše Šibenski.hr
28. kolovoza 2017. - 16:10

U Šibeniku se, na početku rive, u petak oko 22,30 sata dogodila prometna nesreća u kojoj je teške tjelesne ozljede zadobio 77-godišnji pješak zbog čega je zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Ovu nesvakidašnju prometnu nesreću izazvao je maloljetni vozač bicikla koji je pobjegao se mjesta nesreće nakon što je oborio starijeg pješaka. Policija je utvrdila da maloljetnik za vrijeme vožnje na glavi nije imao zaštitnu kacigu niti je bio označen reflektirajućim prslukom, te je na upravljaču bicikla prevozio drugog maloljetnika, iako na biciklu nije imao posebna sjedala za prijevoz putnika niti držače za ruke i noge odnosno pedale.

Policijskim očevidom je utvrđeno da je maloljetnik izazvao prometnu nesreću tako što je vršio obilaženje taxi vozila, osobnog automobila marke Audi, šibenskih registracijskih oznaka, a koji se zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza radi propuštanja pješaka koji su već stupili na pješački prijelaz.

Tom se prilikom maloljetnik obilježenom pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom, tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz, te zato prednjim dijelom bicikla udara u 77-godišnjeg pješaka, koji je u trenutku prometne nesreće već stupio na obilježeni pješački prijelaz. Od siline udara pješak je pao na kolnik, dok bicikl pada na desnu bočnu stranu zajedno s putnikom, dok vozač bicikla ostaje na nogama, izvijstili su iz policije.

Nakon prometne nesreće vozač bicikla je sačekao dolazak hitne medicinske pomoći, dok je nakon odlaska hitne medicinske pomoći napustio mjesto događaja prometne nesreće, istaknuli su u policiji

Protiv maloljetnog vozača bicikla će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež, zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće.

24. travanj 2024 08:41