StoryEditorOCM
Crna kronikaSlučaj njemačkog turista

Bura ga u gumenjaku odnijela iz Murtera do Kornata, pronađen pothlađen na otočiću Smokvica Mala

Piše Ante Talijaš
Foto: Ilistracija
21. kolovoza 2017. - 16:51


U ponedjeljak ujutro u 6,45 sati u Kornatima je sretno okončana drama oko potrage za nestalim njemačkim turistom H.R. (49) koji se u nedjelju oko 16 sati s plaže kampa u Murteru, odjeven samo u kupaćim gaćicama, otisnuo na more u malom gumenjaku s izvanbrodskim motorom.

Polugolog i pothlađenog Nijemca, ali srećom živog i neozlIjeđenog, službenici Lučke kapetanije sa svojim brodom pronašli su na južnoj strani otočiča Smokvica Vela u kornatskom arhipelagu, te je hitno prevezen Murter gdje je i medicinski zbrinut.

Nakon što je nestanak njemačkog turiste u nedjelju oko 20 sati prijavila njegova supruga, u pomorsku potragu su se uključili brodovi Lučke kapetanije i Pomorske policije, a potraga je bila privremeno prekinuta kasno navečer u 23 sata zbog jačanja nevremena i smanjene vidljivosti.

Potraga je nastavljena u ponedjeljak u 5,10 sati i uspješno okončana nakon sata i 35 minuta.
Neslužbeno doznajemo da je pronađen i gumenjak na sjevernoj strani otočića Smokvica Mala, te da je njemački turist iz njega iskočio prije udara u hridi.

Također, prema neslužbenim informacija, prethodno je gumenjaku otkazao izvanbrodski motor te ga je bura odnijela do otočića Smokvica Mala, osam milja udaljenog od Murtera..

 

20. travanj 2024 16:07