StoryEditorOCM
Crna kronikaTjedan na cestama

Najviše prometnih nesreća u Šibeniku, neprilagođena brzina je najčešći uzrok

21. kolovoza 2017. - 14:10

U razdoblju od 14. do 20. kolovoza na cestama Šibensko-kninske županije dogodilo se 27 prometnih nesreća od čega šest s ozlijeđenim osobama. Dvije su zadobile teže, a šest osoba lakše ozljede, dok je materijalna šteta evidentirana u 21 prometnoj nesreći, izvijestila je PU Šibensko-kninska.
Najviše incidenata u prometu zbilo se na području grada Šibenika, čak 23 nesreće od čega 18 s materijalnom štetom i s pet ozlijeđenih sudionika. Ostale se odnose na Knin, gdje su u spomenutom razdoblju bile 4 nesreće s jednom lakše ozlijeđenom osobom, a u tri slučaja nastala je materijalna šteta, navodi policija.
Uzrok ovih nesreća u najvećoj mjeri je neprilagođena brzina, potom kršenje prometnih propisa.
Najviše globa, 186 od ukupno 382 u spomenutom razdoblju, prometna policija odrezala je zbog prekoračenja dopuštene brzine. Slijede kazne zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa (97), nepropisnog uključivanja i isključivanja iz prometa (61) i čak 22 slučaja upravljanja neregistriranim ili vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole. Iz prometa su isključena 43 vozača i 15 vozila, a pod utjecajem alkohola zatečeno je 16 vozača.
 

19. travanj 2024 02:08