StoryEditorOCM
Crna kronikaSezona krađa ne jenjava

Nestaju brodski motori, bicikli, mobiteli, nakit, novac...

Piše šibenski.hr
21. kolovoza 2017. - 12:41



Iz izvješća PU šibensko-kninske o događajima tijekom proteklog vikenda izdvajamo:

U prometnoj nesreći koja se dogodila 18. kolovoza oko 21.05 sati na državnoj cesti D8 u Vodicama teže je ozlijeđena 66-godišnja putnica u osobnom automobilu VW UP, koja je zbog zadobivenih ozljeda zadržana na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Između 18. i 21. kolovoza na našem području od značajnijih sigurnosnih događaja je prijavljeno jedno razbojništvo, osam teških krađa, 13 krađa i po jedna prijevara i oštećenje tuđe stvari.

U Vodicama je nepoznati počinitelj uz ozbiljnu prijetnju dvojici zaposlenika zagrebačke tvrtke otuđio novac, u Grebaštici Donjoj je provaljeno u kuću 46-godišnjaka i ukradn novac i nakit.


Između 16. i 18. kolovoza u Žagroviću je nepoznati počinitelj provalio u vrtnu kućicu 46-godišnjaka i otuđio strojeve vrijedne preko par tisuća kuna.

U noći 19./20. kolovoza u Šibeniku je nepoznati počinitelj provalio u stan 44-godišnjakinje i otuđio nakit vrijedan nekoliko tisuća kuna,

Jučer u popodnevnim satima u Šibeniku je nepoznati počinitelj provalio u kuću iz koje je na štetu 76-godišnjaka, 44-godišnjaka i 38-godišnjaka otuđio novac i nakit. Provaljeno je i u stan 42-godišnjakinje u Šibeniku iz koje je otuđio nakit vrijedan par tisuća kuna.

Nadalje, u Lozovcu je lopov 48-godišnjoj poljskoj državljanki otuđio osobni automobil vrijedan preko par stotina tisuća kuna,
u Pirovcu je nepoznati počinitelj provalio u prostorije tamošnje turističke agencije i u Širokama je tijekom noći nepoznati počinitelj provalio u tamošnju trgovine tvrtke iz Unešića.

U popodnevnim satima 12. kolovoza u Murteru je nepoznati počinitelj 54-godišnjoj austrijskoj državljanki otuđio bicikl vrijedan nekoliko desetaka tisuća kuna.

U večernjim satima 14. kolovoza u Šparadićima je nepoznati počinitelj 32-godišnjaku otuđio mobitel vrijedan nekoliko tisuća kuna, a u popodnevnim satima 18. kolovoza u Primoštenu je nepoznati počinitelj 49-godišnjoj slovačkoj državljanki i 54-godišnjakinji otuđio po mobitel vrijedan po nekoliko tisuća kuna.

U Šibeniku je nepoznati počinitelj u to vrijeme 31-godišnjoj austrijskoj državljanki otuđio novac i osobne isprave, a iz zagrebačke tvrtke u Šibeniku je nepoznati počinitelj otuđio mobitel vrijedan nekoliko tisuća kuna.

U večernjim satima 19. kolovoza u Šibeniku je nepoznati počinitelj na štetu zagrebačke tvrtke otuđio tehničku robu vrijednu nekoliko stotina kuna, a u noći 19./20. kolovoza u Jezerima je nepoznati počinitelj 50-godišnjem njemačkom državljaninu otuđio bicikl vrijedan par tisuća kuna.

Loše je u Tisnom u to vrijeme prošao 54-godišnji njemački državljanin, koji je ostao bez izvan brodskog motora vrijednog nekoliko tisuća kuna.

Između 14. i 20. kolovoza u Rogoznici je nepoznati počinitelj 52-godišnjaku otuđio izvan brodski motor vrijedan nekoliko tisuća kuna, a u Vodicama je nepoznati počinitelj 53-godišnjakinji otuđio mobitel vrijedan par tisuća kuna.

Za to vrijeme u Srimi je nepoznati počinitelj 24-godišnjaku otuđio novac, a u Šibeniku je tada nepoznati počinitelj 25-godišnjim belgijskim državljanima iz vozila otuđio osobne stvari vrijedne nekoliko tisuća kuna.

U prijepodnevnim satima 5. kolovoza u Vodicama u tamošnjem hotelu su nepoznati počinitelji, na prijevaran način, zaposlenici otuđili novac, a u noći 19. kolovoza u Brodarici je nepoznati počinitelj 51-godišnjem makedonskom državljaninu oštetio osobni automobil, a nastala je šteta procijenjena na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta.





















 

18. travanj 2024 13:51