StoryEditorOCM
Crna kronikaPune ruke posla

Paklena subota za vatrogasce u Šibensko- kninskoj županiji! Zemaljskim snagama pomagalo pet kanadera i tri air traktora - najteže bilo u Kistanjama

Piše Šibenski.hr
19. kolovoza 2017. - 22:16

Tijekom subote šibensko - kninski vatrogasci imali su pune ruke posla. Čak i previše za jedan dan, kazali su nam u subotu oko 20 sati u županijskom Centru 112. Teško je i pobrojati sva požarišta koja su bila aktivna. Međutim, kada se sve zbroji najvažnije je da su svi objekti obranjeni, a nitko nije ozlijeđen.

Najteže je bilo na području Kistanja gdje je požar u selu Rudele izbio oko 15 sati. Vatrogasci su uspjeli obraniti kuće uz pomoć tri kanadera i tri zračna traktora:

- Bila je isključena i struja, a ona se polako uključuje kako pada noć i budući da su se zračne snage povukle- kažu u Centru 112.
Koliko je subota bila teška što se požara tiče u Šibensko- kninskoj županiji, najbolje govori podatak da je na našem području tijekom dana djelovalo pet kanadera koji su se po potrebi raspoređivali od Svilaje, preko kninskog područja, Kistanja, Promine...

Na području Promine je veliki požar još uvijek aktivan i tu su vatrogasci vatru držali na sigunoj udaljenosti od kuća.
 

20. travanj 2024 06:57