StoryEditorOCM
Crna kronikaMJEŠTANI RAZVOĐA

Bilo je užasno, ali spasili su nas kanaderi i ovi hrabri momci i zato im veliko hvala!

Piše Katarina Rudan
Marina Jurković
18. kolovoza 2017. - 13:18


Kaotična situacija bila je jučer u prominskom kraju. Požar, koji se zbog mijenjanja smjera vjetra naglo širio zaprijetio je i kućama u naselju Razvođe.

Vatra je, kako smo već pisali, jučer iza 15 sati krenula prema zaseoku Sumani u Razvođu. Malobrojni stanovnici koji su se u tom trenutku zatekli u kućama kazuju da je bilo užasno i vrlo opasno. Iza njih je besana noć, a danas s tugom i ogorčenjem promatraju posljedice.

Jedna od njih je Desa Suman, koja inače živi u Splitu, a u Sumanima ima starinu i često dolazi u rodni kraj.
- Bio je užasno. Uplašila sam se, a tko ne bi. Vatra je prijetila sa svih strana, jer je vjetar svako malo mijenjao smjer.

Oko 17 sati zapuhala je bura i okrenula ju prema Duvančićima u pravcu Drniša. Na sreću vatrogasci, kanaderi i svi koji su im pomagali uspjeli su obraniti i naše a i druge kuće. I zato im veliko hvala, rekla nam je Desa Suman.



Isto kazuje i Zavonimir Suman, ističući da su izuzetno važnu ulogu odigrali kanaderi i airtraktori i da njih na samom početku vatrene katastrofe nije bilo - pitanje je kako bi sve skupa dalje odbijalo i završilo.


Dodaju da je oko jedan sat iza ponoći u zaseok stiglo desetak vatrogasaca iz Ogulina, rasporedili se poviše kuća i cijelu noć čuvali požarište.





 

24. travanj 2024 10:05