StoryEditorOCM
Crna kronikaLopovi ne miruju

Kradu bicikle, osobne dokumente i novac, pa čak i vatrogasnu opremu

Piše šibenski.hr
14. kolovoza 2017. - 12:37



Na području PU šibensko-kninske, u vremenu od 11. do 14. kolovoza, policiji je prijavljeno jedno razbojništvo, deset teških krađa, te tri krađe i jedna prijevara.

U noćnim satima, 12. kolovoza, u Vodicama su nepoznati počinitelji uporabom sile i prijetnje maloljetnom francuskom državljaninu otuđili nakit, mobitel i novac.

Istovremeno u Tisnom je nepoznati počinitelj provalio u dva apartmana iz kojih je dvjema britanskim državljankama( 18 i 39 godina) ukraden novac, dok je u autokampu turističkog naselja Solaris 46-godišnjoj njemačkoj državljanki nepoznati počinitelj otuđio bicikl vrijedan nekoliko tisuća kuna.

U večernjim satima 11. kolovoza u Vodicama je nepoznati počinitelj iz nezaključanog stana 61-godišnjakinji otuđio novac, a u popodnevnim satima 12. kolovoza u Šibeniku je nepoznati počinitelj 37-godišnjakinji otuđio novac i osobne isprave.

Za to vrijeme u Primoštenu je nepoznati počinitelj 29-godišnjakinji otuđio mobitel vrijedan nekoliko tisuća kuna, a to isto se dogodilo i u Nacionalnom parku "Krka" 46-godišnjoj mađarskoj državljanki.
Bez vrijednog mobitela, kojeg je ostavio u nezaključanom automobilu, ostao u Grebaštici je i jedan 26-godišnjak.

Istog dana u Šibeniku je nepoznati počinitelj 24-godišnjoj danskoj državljanki otuđio novac i osobne isprave, dok je u Primoštenu u to vrijeme 44-godišnjem talijanskom državljaninu lopov ukrao novac i osobne isprave.

Jučer, 13. kolovoza, u popodnevnim satima uz državnu cestu D8, u mjestu Bilo nepoznati počinitelj provalio je u parkirano vozilo iz kojeg je dvojici austrijskih državljana otuđio novac i osobne stvari, a u to vrijeme u Šibeniku je nepoznati počinitelj provalio 74-godišnja i otuđio nakit i novac.

U policijskom izvješću, među ostalim, navedeno je da je u Vodicama 4. kolovoza 36-godišnjoj švicarskoj državljanki otuđio novac, a između 1. i 7. kolovoza u Kistanjama je iz otvorene garaže 61-godišnjaku ukraden stroj vrijedan nekoliko tisuća kuna.

U noći 12./13. kolovoza u Gornjem Vinovu je nepoznati počinitelj otuđio dio vatrogasne opreme vrijedne nekoliko tisuća kuna, a u večernjim satima 12. kolovoza u Šibeniku je nepoznati počinitelj prilikom prodaje nakita doveo u zabludu 42-godišnju zaposlenicu i otuđio joj novac.

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta.








 

24. travanj 2024 18:29