StoryEditorOCM
Crna kronikaGorjelo između Zatona i Rasline

Požar lokaliziran, 20-ak vatrogasaca ostaje na terenu

Piše Katarina Rudan
12. kolovoza 2017. - 21:44



19. 30 sati

Požar koji je oko 15. 30 sati izbio između Zatona i Rasline lokaliziran je oko 18. 15 sati. No, na terenu će ostati dvadesetak vatrogasca koji će čuvati požarište sve dok požar ne bude u potpunosti ugašen. Požar je zahvatio površinu od oko 20 hekatara trave, niskog ralinja i borove šume.
 
17,20 sati

Kako doznajemo od zapovjednika JVP Šibenik Volimira Miloševića, kanaderi su oko 17 sati napustili zračni prostor između Zatona i Rasline gdje su sudjelovali u gašenju požara koji je buknuo oko 15,30 sati.

- Kanaderi su učinili svoje i zaustavili širenje požara prema jugu, a sad je na nama vatrogascima da požar ugasimo na bočnim dijelovima. Na terenu je 35 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila.

Vatra je zahvatila površinu od oko 20 hektara niskog raslinja i borove šume ne vrlo nepristupačnom terenu, pa će vatrogasci ručno morati gasiti vatru, rekao nam je Milošević.

RANIJE

16,00 sati


Osim zemaljskih vatrogasnih snaga u gašenje požara koji je buknuo oko 15,30 sati između Zatona i Rasline, u pomoć su stigla i tri kanadera.

- S obzirom na to da se radi o nepristupačnom terenu i da puše bura, u pomoć smo pozvali zračne snage te vjerujemo da će požar brzo biti stavljen pod kontrolu, a onda će posao na dogašavanju preuzeti vatrogasci, rekao nam je prije nekoliko minuta zapvjednik JVP Šibenik Volimir Milošević.

Uz vatrogasce JVP Šibenik, na terenu su trenutno i pripadnici JVP Vodice, te članovi DVD-a Zaton, Brodarica i Šibenik, a uključit će se još DVD-ova.







 

24. travanj 2024 00:46