StoryEditorOCM
Crna kronikaDo daljnjega na suhom:

Jadrijskom gliserašu oduzeta dozvola za upravljanje brodicom

Piše Šibenski.hr
29. lipnja 2017. - 13:46

G.S. (40) iz Bilica koji je gliserom u nedjelju predvečer u šibenskom vikend-naselju Jadrija izazvao dosad neviđeni pomorski incident, nije određen istražni zatvor, kako je predložilo Državno odvjetništvo (zbog opasnosti od ponavljanja djela), već je na slobodi a sudac istrage izrekao mu je privremenu mjeru oduzimanja uvjerenja o osposobljenosti za voditelja brodice.

Protiv gliseraša je, inače, policija podnijela kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

On je, podsjetimo, 25. lipnja oko 18 sati na Jadriji, pod utjecajem alkohola, pri upravljanju  svojim motornim plovilom-gliserom Beneteau, model Antares 650, šibenskih registracijskih oznaka, krećući se iz pravca otoka Žirja prema prigradskom naselju Jadrija, uslijed sna uzrokovanog umorom i konzumacijom alkohola, izgubio nadzor nad plovilom i bez zaustavljanja punom brzinom kretanja nasukao se na šljunčanu plažu.

Tom prilikom na plaži se nalazio veći broj kupača koji su se, uočivši nekontrolirano kretanje plovila, razbježali, a motorno plovilo je cijelim trupom izašlo na kopno i nastavilo se pravocrtno kretati  pri čemu je prešlo na suhi vez, gdje je oštetio brodicu i osobni automobil  55-godišnjaka. Nastala šteta je procijenjena na nekoliko desetaka tisuća kuna, stoji u priopčenju PU šibensko-kninske.  

19. travanj 2024 03:31