StoryEditorOCM
Crna kronikaPreprodavali speed

Uzalud je bacila drogu kroz prozor automobila! Šibenski policajci uhvatili 36- godišnju dilericu i njezinog šest godina starijeg partnera

Piše Šibenski.hr
14. lipnja 2017. - 15:53

U Odjelu kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom i 36-godišnjakinjom osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Osumnjičeni su, zajedničkom akcijom policijskih službenika Odjela kriminaliteta droga i Postaje prometne policije, zaustavljeni u noći s ponedjeljka na utorak oko 1,55 sati na autocesti A-1, u blizini naplatne postaje Pirovac. Tom prilikom je osumnjičena 36-godišnjakinja, s mjesta suvozača, kroz otvoreni prozor vozila u zaustavnom traku izbacila tri paketa, koja su policijski službenici uočili i uvidom utvrdili da se radi o paketima ispunjenim rozom praškasto gumenastom materijom karakterističnog izgleda za drogu.

Temeljem toga, osumnjičeni su uhićeni i s vozilom prepraćeni u krug Policijske uprave, gdje je službenim psom za detekciju droga izvršen pregled vozila, kojom prilikom je izostala reakcija na prisutnost droga u vozilu. Prilikom pregleda osumnjičenih, nakon što je kod osumnjičene pronađeno, ista je dragovoljno policijskoj službenici predala smotuljak bruto težine 4,6 grama ispunjen bijelom praškastom tvari karakterističnog izgleda za drogu amfetamin, takozvani speed. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je izvršeno preliminarno vještačenje i vaganje izbačenih paketa iz vozila, kojom prilikom je utvrđeno da je da se radi o drogi amfetamin, takozvani speed, ukupne bruto težine 1.108 grama. Utvrđeno je da su osumnjičeni pronađenu drogu posjedovali radi daljnje prodaje.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

23. travanj 2024 12:55