StoryEditorOCM
Crna kronikaTrostruko ubojstvo iz osvete

Županijsko državno odvjetništvo: Boris Luketa je ilegalnim pištoljima iz osvete zbog nevraćenog novca ubio bračni par Keranović i Ivana Bajića

Piše Ante Talijaš
19. svibnja 2017. - 21:21


Nakon 23 dana od trostrukog ubojstva u šibenskom gradskom naselju Brodarici koje je počinio 59-godišnji Primoštenac Boris Luketa, Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo je rješenje o provođenju istrage. ŽDO tereti Luketu da je 26. travnja oko 16.30 sati počinio tri kaznena djela teškog ubojstva iz članka 111. Kaznenog zakona i jedno kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju iz istog članka Kaznenog zakona.

Iz priopćenja šibenskog Županijskog državnog odvjetništva se može isčitati da je Boris Luketa ubio bračni par Milku (70) i Hakiju Keranović (74) te njihovih prijatelja Ivana Bajića (65). Državno odvjetništvo navodi da je Boris Luketa, pozajmio veći novčani iznos (oko 410 tisuća eura) sinu ubijenih Kemalu Keranoviću (51). Kada je Luketa spoznao da mu Kemal unatoč proteku roka za vraćanje i nakon višekratnih traženja, neće vratiti novac te da ga je na taj način prevario i izigrao, Boris Luketa je isplanirao iz osvete ubiti Kemala Keranovića, njegove roditelje i Ivana Bajića koji se u ovaj slučaj umiješao braneći interese obitelji Keranović.

Zbog osvete, navodi se u priopćenju ŽDO-a Šibenik Luketa je bez valjane dozvole nabavio dva pištolja sa streljivom i došao u Brodaricu ispred kuće obitelji Keranović. Najprije je pred kućom u automobilu zatekao Ivana Bajića te u njega ispalio nekoliko hitaca usmrtivši ga na mjestu događaja. Potom je ušao u obiteljsku kuću Keranovićevi i prva dva puta puca u Kemala Keranovića, no, promašio ga je, a ovaj je uspio kroz prozor pobjeći. Potom je u kući ispalio nekoliko hitaca u Hakiju i Milu te ih također usmrtio na mjestu događaja.

Osam sati nakon počinjenog zločina, Boris Luketa je tijekom pregovora o predaji u Brodarici s policijskim specijalcima pokušao samoubojstvo, pucajući iz pištolja u usnu šupljinu. Zadobio je teške i po život opasne ozljede, navodi se u priopćenju ŽDO-a, zbog koji se i sada nalazi na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Split. Prema informacijama iz splitske bolnice, nakon 11 dana Luketa se probudio iz kome, skinut je s respiratora – samostalno diše, gleda i reagira na pokrete liječnika. Njegova bolnička soba pod stalnim je policijskim nadzorom.

 

25. travanj 2024 07:25