StoryEditorOCM
Crna kronikaRaspisane tri međunarodne tjeralice

Policija i tužiteljstvo sumnjiče Pejčinovskog, Kandida i ekipu da su oštetili TLM za 22 milijuna eura

Piše Šibenski.hr
11. svibnja 2017. - 13:48

Premda šibenska policija i Županijsko državno odvjetništvo još nisu službeno objavili za što točno terete osumnjičene u "slučaju TLM u javnost izlaze neslužbene informacije.

Kako se doznaje policija i tužiteljstvo sumnjiče četiri osobe da su, malverzacijama u gospodarskom poslovanju, TLM oštetili za oko 22 milijuna eura! A te četiri osobe su, neslužbeno doznajemo, već privedeni Tonći Kandido, dugogodišnji direktor i bivši član Uprave u TLM-u, te Marko i Loran Pejčinoski otac i sin koji su od 2012. do 2015. godine bili i vlasnici TLM-a i Andraš Brodnjak, koji je u ime tvrtke Euris sa sjedištem u Beču, u vlasništvu Pejčinoskih, bio izvršni direktor u šibenskoj tvrtci. Za ocem i sinom Pejčinoski te Brodnjakom šibenska policija je raspisala i međunarodne tjeralice.

Neslužbeno se govori kako su oni TLM oštetili malverzacijama putem upravljačkih naknada, prodajom robe po nižim cijenama tvrtkama kojima su bili vlasnici te kroz faktoring, odnosno prodaju prava potraživanja instituciji koja se bavi naplatom potraživanja.

19. travanj 2024 04:07