StoryEditorOCM
Crna kronikaVeliko istraživanje gospodarskog kriminaliteta u TLM-u

Priveden Tonći Kandido - policija bi željela porazgovarati i s ocem i sinom Pejčinovski

Piše Šibenski.hr
11. svibnja 2017. - 12:10

Šibenska policija u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom provodi veliko kriminalističko istraživanje vezano za gospodarski kriminal u šibenskom TLM-u. Navodno, radi se o višemilijunskoj šteti koja je prouzročena toj šibenskoj firmi izvlačenjem novca.

Iz policije za sada stižu samo šture službene informacije:
- Mogu samo potvrditi da u maksilalnoj koordinaciji istražujemo slučaj TLM- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije. Stoga, još nije poznato što to točno policija stavlja na teret osumnjičenima.

Ona nam nije željela potvrditi niti demantirati neslužbenu informaciju kako je u srijedu navečer uhićen Tonći Kandido, jedan od dugogodišnjih čelnih ljudi TLM-a. Navodno, Kandido je priveden u Slavoniji na jednom graničnom prijelazu prema Bosni i Hercegovini.

Kako doznajemo, trenutačno je u tijeku pretraga Kandidovih nekretnina u kojima policija traži dokumentaciju vezanu uz TLM. Također, doznajemo kako će tijekom poslijepodneva Kandido biti prepaćen na obavijesni razgovor u policiju.
Inače, iz šibenske policije imaju namjeru razgovarati s Markom i Loranom Pejčinovskim, ocem i sinom makedonskog porijekla koji žive u Austriji, a čija tvrtka EURIS je 2012. godine preuzela TLM.
 

24. travanj 2024 09:42