StoryEditorOCM
Crna kronikaPitanje bez odgovora o brodaričkoj tragediji:

Što je imućnog pomorca natjeralo da potegne pištolj?

27. travnja 2017. - 18:46

Dan nakon ubojstva 70-godišnjih supružnika Milke i Hakije Keranovića te Ivana Bajića (65), Brodaričani se nisu oporavili od drame koja je započela jučer oko 16.30 sati pronalaskom beživotnih tijela žrtava na predjelu Gominjaka, a završila 40 minuta iza ponoći pucnjem kojim si je trostruki ubojica Boris Luketa (59) pokušao oduzeti život.



Na Gominjaku, pred kućom Keranovićevih, rasporedilo se više policijskih vozila. Istražitelji Centra za forenzička istraživanja "Ivan Vučetić" iz Zagreba radili su svoj posao. Pridružili su im se i šibenske kolege. Svaki je trag valjalo pomno istražiti, izuzeti svaki otisak. Mnoga su pitanja još uvijek bez odgovora, i istražiteljima, i mještanima.



Jedno od njih je - što je dugogodišnjeg pomorca, upravitelja stroja, koji "nije znao što je imao", kako opisuju Luketu, natjeralo da krene u krvavi pohod. To se, slažu se, može samo pretpostavljati. Mnogi su uvjerenja kako su to bili neraščišćeni dužničko-vjerovnički odnosi s Keranovićima koji su mu dugovali stotine tisuća eura.



Na ime tog duga koji je, po nekim pričama, narastao s kamatama i do pola milijuna eura, Luketi je trebala pripasti u vlasništvo kuća dužnika. Najavljivana je, navodno, javna dražba u kojoj se pomorac trebao pojaviti kao kupac. Kuloari tvrde da je iz nekog razloga odustao.



Pretpostavljaju da je sa Kemalom Keranovićem, sinom ubijenog bračnog para, dogovorio neki drugi izvansudski aranžman i tako propustio priliku da, kao vjerovnik, formalno poravna račune s Keranovićima.

...opširnije o tragediji koju Brodarica ne pamti pročitajte u sutrašnjem, tiskanom izdanju "Slobodne Dalmacije"

25. travanj 2024 02:34