StoryEditorOCM
ZanimljivostiNajljepša žena Jadrana

Ona je Kraljica koja ne ljenčari: Radim od malih nogu - svatko od nas u obitelji točno znade kakav mu je raspored dužnosti

14. srpnja 2017. - 13:41

Lentom Kraljice Jadrana ove se godine okitila Antonela Bračanov, 18-godišnja maturantica Prometno-tehničke škole u Šibeniku. Prekrasna prirodna plavuša koja plijeni osmjehom laskavu titulu osvojila je u konkurenciji 13 finalistica jednog od najstarijih  izbora ljepote Kraljica Jadrana 2017. koji je nedavno priređen u glamuroznom ambijentu rapskog hotela International i u lounge baru Escape.  U čast pobjede nazdravila je pjenušcem Iločkih podruma koji je specijalno pripremljen za tu prigodu i počastila prisutne rapskom tortom.



Ta je vijest razgalila srca Šibenčana, ali i Vodičana, Primoštenaca, i Jezerana jer mlada je krasotica što genima, a što adresom, vezana uz sve te gradove i mjesta. Roditelji, majka Anita i otac Alen smatraju se Šibenčanima. Anita je iz obitelji Šane, odnosno Jurišić, poznatog šibenskog plemena. Alen je, pak, po ocu Jezeranin, a po majci Primoštenac. Kad bi se "pretresalo" obiteljsko stablo stiglo bi se sve do Paga. Jedna od Antonelinih prabaka je upravo s tog otoka.








Ipak, Antonelu, Alena, Anitu ili, pak, najmlađeg u obitelji, 11,5 godišnjeg juniora Antu, najlakše je pronaći u Vodicama. Jer, Bračanovi su svili obiteljsko gnjezdo upravo u jadranskom Saint Tropezu, kako mnogi tepaju Vodicama. Tko je, međutim, tražio Antonelu dan nakon što je doputovala s Raba, nije je mogao pronaći ni na vodičkoj adresi.





Kraljica Jadrana to je jutro krenula u Solaris na posao, kako to sezonski radi pune četiri godine, od kraja osnovne škole. Naša priča o Antoneli Bračanov mogla je početi tek nakon što se vratila s posla i naspavala.
- Eto, radim od malih nogu jer je to u našoj kući pravilo. Nema ljenčarenja. Svatko od nas u obitelji točno znade kakav mu je raspored dužnosti.
Nasmijala se i ležerno odmahnula rukom moja mlada sugovornica na primjedbu kako je izbor mogao biti dobar argument za "poštedu" makar jedan dan.
-A, ma kakvi... Dobro sam se odmorila i nauživala na Rabu. Bilo je stvarno čarobno...





Nije Antonela, kazuje, ni sanjala o lenti. Onog trenutka kada je voditelj pročitao njezino ime, naprosto ga je prečula.
- Hoćete li iskreno?! Stvarno nisam očekivala da ću se sa izbora vratiti s krunom. Sad ćete reći-to svaka cura kaže koja je osvoji, ali to je živa istina. Osobna mi je favoritkinja bila Riječanka Lauren Cooper. I ostale kandidatkinje su bile prekrasne, sve do jedne. Računala sam-idem se lijepo zabaviti i družiti s curama, idem na Rab po nove uspomene. I tako, stajala sam i čekala da se pojavi pobjednica. Čudila sam se kako ne izlazi. Kada je voditelj ponovio moje ime, šokirala sam se. Ja pobjednica! Nisam mogla vjerovati. Još uvijek mi se sve to čini kao san.





Dok sam pričala s Antonelom, njezinom majkom i bratom na ljetnoj terasi šibenskog kafića na rivi, prilazili su nam mnogi i čestitali Kraljici na tituli. Sa svakim od čestitara je razmijenila par riječi, srdačno se pozdravila.

U razgovoru koji se svako toliko prekidao i nastavljao čula sam, tako, da su Anita i Alen skoro četiri godine po rođenju svoje prvenice bdjeli po cijele noći. Antonela bi sastavila po tri-četiri minute sna, a onda bi tražila angažiranu roditeljsku pažnju-hodanje, ljuljuškanje...





- Zamijenili smo dan za noć, a ni danju baš nismo odmarali. Znali bi sjesti u auto usred noći i voziti se, onako, besciljno samo da zaspe. Jedne prilike Alen je vozio od Vodica do Primoštena, pa iz Promoštena do Murtera. Zaspala je negdje kod Kapele, ali čim smo se približili našoj garaži otvorila je oči. Znali smo što slijedi. Kolike smo noćne serije odgledali... Broja im nema-prisjetila se Anita.





Njezin suprug, a Antonelin otac Alen, hrvatski je ratni vojni invalid koji je među prvima nastradao na šibenskom ratištu. Od tada je u invalidskim kolicima. Bilo je to prije Antonelina rođenja. Ljubavna priča Bračanovih zapravo i nije priča. Prije je to roman o životu dvoje snažnih ljudi koje je sudbina nagradila za odvažnost i hrabrost jer se nikada nisu predali.

Ni u prirodi njihove kćeri nije predaja. Naprotiv. Ima li nešto u tome što je horoskopska lavica, teško je reći, ali kad je zbog ozljede koljena morala napustiti košarku, Antonela se svim srcem bacila na odbojku. Nije joj, kaže, stran ni jedan oblik tjelovježbe. Dapače, smatra da se tako gradi zdrav duh. Uz to će "brusiti" i um na Pravnom fakultetu u Zagrebu.





- Oduvijek sam sanjala kako ću jednog dana biti pravnica. Sad je o tome još prerano govoriti, ali željela bih, kad za to dođe vrijeme, položiti i pravosudni ispit. Eto, kad sam to tako javno rekla-sad sam se i javno obvezala-svečano je zaključila Antonela, zatreptala dugim trepavicama i namignula.  

Već u rujnu počinje pripremu za finalni izbor za Kraljicu Hrvatske koji će se krajem godine održati u hotelu Lone u Rovinju.Toj mladoj dami, kako god prošla u finalu,  svijet je na dlanu.


 

15. travanj 2024 06:17