StoryEditorOCM
ZanimljivostiČvrsta glumačka loza Višnjićevih

Goranov sin Vigo utjelovio generala Gotovinu u najmlađim danima

3. svibnja 2017. - 11:06

Petogodišnji Vigo Višnjić, sin glumca Gorana i unuk redatelja Antuna Vrdoljaka utjelovio je generala Antu Gotovinu u najmlađim danima u filmu "General" u kojemu njegov otac tumači centralni lik proslavljenog hrvatskog ratnika.

U životnom projektu svojega djeda Antuna maleni Vigo, praćen budnim okom majke Eve i oca Gorana, svoje je kadrove Gotovinina djetinjstva snimao posljednjih nekoliko dana u Pirovcu, gdje se okupila "Generalova" filmska ekipa. Pune ruke posla na snimanju u pirovačkim kaletama imale su šminkerice, čiji je zadatak bio zaprljati djecu kako bi se što vjernije dočarali prizori igre na ulici, u kojima sudjeluje i mladi Ante Gotovina.

Producent filma i televizijske serije Andrija Vrdoljak komentirao je da se Pirovac pokazao kao savršeno mjesto za snimanje prizora iz generalova djetinjstva zato što vjerno dočarava tipičan dalmatinski ugođaj Gotovinina rodnoga otoka Pašmana. Do sada je snimljeno već pola "Generala", a početkom srpnja trebao bi biti završen, nakon čega će uslijediti montaža filma. Emitiranje TV serije "General" na HRT-u je predviđeno tijekom 2018. godine.

Uz Gorana i Viga Višnjića u glumačkoj ekipi su Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Goran Navojec, Borko Perić, Ivo Gregurević, Mustafa Nadarević, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Boris Svrtan, Zrinka Cvitešić... Filmski i TV projekt realizira se prema scenariju Antuna Vrdoljaka i knjizi Nenada Ivankovića "Ratnik, pustolov i general".
 

19. travanj 2024 06:26