StoryEditorOCM
ZanimljivostiEmotivni odlazak

Fotografija koja je osvojila društvene mreže: pogledajte kako se psić iz jednog hrvatskog skloništa oprašta od svog prijatelja

Piše JL
14. ožujka 2017. - 13:35

Fotografija nastala u skloništu za životinje Sisak na kojoj štenac koji je imao sreće i odabran je za udomljenje, daje poljubac i pozdravlja svoju prijateljicu u susjednom boksu, proširila se društvenim mrežama kao simbol emocija koje životinje osjećaju i pokazuju, piše Jutarnji list.

Sliku je snimila volonterka udruge Sigurna kućica iz Velike Gorice koja spašava i udomljava pse iz skloništa Sisak, Ana Najcer.
‘Fotografija je nastala prošle subote kada je malena izlazila iz skloništa pošto je udomljena. Kada smo je pustile iz boksa, malena je napravila ovo što se vidi na fotografiji. Prvo je trčkarala od jednog boksa do drugog, nikako se nije htjela odvojiti od drugih pasa, a onda je u jednom trenu gurnula glavicu kroz te rešetke i počela davati puse susjednoj kujici’, rekla je Ana u telefonskom razgovoru za Jutarnji.

Udruga Sigurna kućica djeluje na području Velike Gorice i brine o životinjama u skloništu Sisak s obzirom na to da Sisak ima koncesiju za Grad Veliku Goricu i okolicu. Subotom njihove volonterke odlaze u sklonište i bave se psima, slikaju ih, druže se, objavljuju na društvenim mrežama, rade sve ne bi li poboljšali šansu tim psima za udomljenje.

Djeluju isključivo volonterski, a financiraju se od donacija i iz vlastitih sredstava, kao uostalom i većina udruga takvog tipa. Osnivačice i jedine aktivne članice, Marina Manucci, Barbara Mrklić, Martina Vujnović, Vesna Ožvald, Dalija Zubek i Ana Najcer, odgovaraju na svakakve pozive, spašavaju ozlijeđene životinje, zlostavljane, na lancu, i nadaju se da će grad prepoznati njihove napore, piše Jutarnji.

Ova fotografija samo je još jedan dokaz da je psima u skloništima itekako potrebno ljubavi i pažnje, a u tome oni sami ponekad imaju više ljudskosti nego ljudi.

18. travanj 2024 15:31