StoryEditorOCM
LifestyleKljuč uspjeha

Trenerica 'Života na vagi' donosi 10 zlatnih pravila za mršavljenje, a preporučuje i ovaj dodatak prehrani za one usporenog metabolizma

Piše PSD
20. prosinca 2017. - 15:08

Trenerica Sanja Žuljević zaslužna je za program prema kojemu su kandidati showa 'Život na vagi' klesali svoja tijela. Treninzi, prehrana, sve je isplanirano do u detalj, ali unatoč pomno osmišljenoj formuli ne može se bez jednoga ključnog elementa.
A ključ je, ne samo mršavljenja, već i zadržavanja nove kilaže - vlastita motivacija. Ukoliko manjka taj element, uspjeh će, ako i dođe do njega, biti samo kratkotrajan.
Da ne bi sve ostalo na tome, a kako oni koji imaju slabiji karakter ne bi odustali i prije nego što su počeli, trenerica Sanja podijelila je za večernji.hr svojih 10 zlatnih pravila za mršavljenje:

1. Krenite istovremeno promjenom prehrane i vježbanjem

Trenerica naglašava kako istodobne promjene daju najbolje rezultate.

2. Za vježbanje uzmite trenera – ne mora biti osobni, uključite se u neke ciljane grupe

Uz to preporuča hodanje, i to ono bržeg tempa. Ne savjetuje samostalni trening na spravama u teretanama, može doći do ozljede. 

3. Barem tri puta tjedno

Dinamika treninga je bitna, a rezultati su bolji s redovitim treninzima. Tri puta tjedno je dovoljno, ali svaki dan trebalo bi uključiti brzo hodanje do pola sata.

4. Zlatno pravilo 80-20%

Trenerica naglašava i kako matematika unosa i potrošnje, suprotno nekim mišljenjima, nije primarna. Važnije je jesti 'pravu hranu', koja nas gradi i opskrbljuje tijelo nutrijentima, a što manje one 'prazne', umjetno proizvedene. Njeno zlatno pravilo je pritom 80-20%: 80% dosljednosti i 20% možete zgriješiti!

5. Puno svježeg voća i povrća

Važnost unosa svježeg voća i povrća, ali i proteina i zdravih masti je neizmjerna.

6. Nemojte gladovati!

Nemojte zaboraviti da morate i jesti kako biste uopće mogli mršavjeti. Ne preskačite obroke i pokušajte jesti pet obroka u danu: tri glavna i dva manja bilo bi idealno.

7. Pijte puno vode

Trenerica naglašava da je važno piti, ali ne tijekom obroka. Isto tako trebalo bi izaciti sva gazirana pića.

8. Vođenje dnevnika prehrane

Savjetuje da počnete u dnevnik upisivati sve što pojedete, tako možete pratiti raznovrsnost, redovitost i količine. Postoje i mnoge aplikacije koje će vam olakšati praćenje.

9. Plan prehrane

Proširujte znanje, čitajte, ali i filtrirajte informacije. Pitajte liječnika ili nutricionista za savijet, a isto tako nemojte škrtariti na planu prehrane.

10. Dodaci prehrani

Dodaci prehrani po njoj su ključ zdravoga mršavljenja. Tijekom gubljenja težine mnogo se toksina iz sala otpušta u krv, pa zdravlje katkada može biti i trajno narušeno. Preporuka ove trenerice su magnezij, probiotici, omege i proteinski shakeovi, a najviše od svega preporuča konoplju.


Trenerica 'Života na vagi' donosi 10 zlatnih pravila za mršavljenje

20. travanj 2024 15:32