'Dno dna' Balaševićeva nova pjesma zabranjena na radiju jer su se neki u njoj prepoznali: 'Da mi je znati tko? Krezubi sa zastavama?'

'Dno dna'

Iako nikada nije bio onaj koji prešućuje ili se povodi za većinom, Đorđe Balašević tek je nedavno doživio svoju prvu zabranu. Njegova je nova pjesma nepoželjna na srpskome radiju, i to zato što su se, navodno, neki bitni ljudi u njoj prepoznali.

"Škakljivo je, vele, prepoznali su se neki. Ma tko se prepoznao, da mi je znati, kad se u pjesmi spominju samo uopćeno “najveće protuve”, “smradovi sa farme”, “majmuni koje smo prizvali”, “krezubi sa zastavama, i “opsenar, tačka, kom.” I što je sad tu tužnije? Što se netko iz cuga prepoznao u “Majmunu” ili što netko drugi drhti da mu “Prepoznati majmun” tek tako može ukinuti program zbog nečije pjesme puštene u program? Mislio sam da je to lokalna tema, ali komentari su zastrašujuće regionalni. Ali, bez brige, nisam ni planirao izvoditi je u državama u kojima sam formalni stranac, samo mi još fale optužbe da ugrožavam ustavni poredak i slično", prenosi večernji.hr Balaševićevu izjavu.

Radi se o njegovoj pjesmi 'Dno dna' koja je u kratkome roku uspjela isprovocirati političare u susjednoj državi i 'zaraditi' zabranu puštanja na radiju.

"Dovršio sam dvije davno započete pjesme, “O, mati”, i “Dno dna”, ali ne znam više je li nam to baš trebalo? Napravila se cijela gužva oko ove druge, i nije mi jasno zašto je sad mene sram što mi se jedan za drugim javljaju urednici radiostanica, redom se ispričavajući što je ne smiju pustiti u program jer je “malo preoštra”. Pa da napravim onda za vas neku tuplju?", objašnjava situaciju kantautor.

Novosadski pjevač će, inače, nastupiti u Zagrebu 26. prosinca, a u prodaju su puštene dodatne ulaznice za ovaj rasprodani koncert.


'Dno dna'

Naslovnica Glazba

Najčitanije