StoryEditorOCM
GlazbaPovodom 20. obljetnice

Šibenik u Zagrebu: Najbolje od Festivala dalmatinske šansone večeras u Lisinskom

Piše Šibenski.hr
9. studenog 2017. - 14:42

U povodu 20 godina održavanja Festivala dalmatinske šansone, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu večeras, 9. studenog 2017.godine, s početkom u 20 sati održat će se Gala-koncert - 20 godina dalmatinske šansone Šibenik.

U sklopu programa na kojem će nastupiti vrhunski pjevači, kantautori i dalmatinske klape, bit će izvedene neke od najboljih skladbi s Festivala od 1998. do 2017. godine. Nastupit će izvođači koji su svojim skladbama učinili šibenski festival jednim od najboljih hrvatskih glazbenih festivala.

Gala koncert organizira Glazbena udruga Šibenik koncert u suorganizaciji Grada Šibenika i Grada Zagreba te Društva Šibenčana u Zagrebu. Uz brojne goste, koncertu će nazočiti gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić sa suradnicima te gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Festival dalmatinske šansone osvojio je pet glazbenih nagrada Porin za najbolji festivalski album i niz nagrada Grada Šibenika, Hrvatske glazbene unije i drugih.

U Lisinskom će nastupiti klapa Maslina, Četiri tenora, Neno Belan i klapa More, Marko Škugor, Jelena Radan, Meri Cetinić, Mario Huljev, Ivan Ive Županović, Đani Maršan, Ivo Pattiera, klapa Iskon, Nera Gojanović Kljajić i ansambl Bonaca, Helena Bastić, Bagatin, Stefany, klapa Cambi, Đani Stipaničev, Šime Bubica, Zdravko Škender i klapa Sebenico, Ivana Kovač i klape Neverin i Šufit.

22. travanj 2024 13:06