StoryEditorOCM
Glazba'Dok duram, duram'

Oliver otvoreno progovorio o posljedicama kemoterapije: Slabo izlazim, pijem lijekove za svakakva čuda. Bio sam čak ostao bez sluha...

Piše PSD
25. listopada 2017. - 14:30

Prije desetak dana Oliver je nastupom u splitskom HNK, na proslavi 50. godišnjice Županijske lige protiv raka, oduševio i dirnuo do suza publiku i prijatelje. Iako u vidljivo teškome stanju, pjevač je lavovski odradio koncert, na kraju kojega je skinuo kapu i otkrio da je ostao bez kose. 

Oliver pred tradicionalni nastup progovorio o svom stanju: Kemoterapije dobro podnosim, borim se... Važno je pozitivno razmišljati, sve je u glavi!

Intimni momenat mnoge je dirnuo u srce, a Oliver je sam to kratko objasnio: "To je valjda simbolika, ljudi znaju povijest bolesti, znaju s čime se borim, suosjećaju sa mnom..."

Koncert prepun emocija u splitskom HNK: na jednu Oliverovu pjesmu ustao se cijeli teatar...

Pjevač, kojemu je u kolovozu dijagnosticiran rak pluća, ipak nije nastupio kao gost na Gibonnijevu koncertu u zagrebačkoj Areni prošle subote, što je poprilično zabrinulo sve njegove fanove. Neočekivano otkazivanje koncerta unijelo je nemir među publiku, pa je Oliver konačno progovorio o svome stanju.

"Evo me doma, slabo izlazim, pripremam se za sljedeću kemoterapiju. Dane kratim vježbajući glas, a pogledam i utakmice Hajduka", rekao je Oliver za portal 100posto.

U ekskluzivnom intervjuu rekao je i kako mu je žao zbog nepojavljivanja, te da mu podrška publike i kolega mnogo znači. To ga, u trenutcima kada se oporavlja od posljednje kemoterapije, ohrabruje i daje nadu. 

"Pijem mnogo lijekova, za svakakva čuda… Protiv bolova, za krv, za energiju pa se mogu događati nuspojave. Teško je to sve uskladiti i biti siguran da su sve tablete međusobno kompatibilne. Bio sam čak ostajao bez sluha. To je trajalo dva tjedna, kao da su mi uši bile začepljene".

Bez glasa, ipak, nije ostao, a snagu mu daje i pjevanje po kući. Vježba glas i priprema se za buduće nastupe, a pritom je zadržao ono najvažnije - pozitivan stav i vedar duh. "Dok duram, duram!", zaključio je.

"Srce mi želi i traži još pjesme, koncerata i veselja, ali treba vidjeti kako ću se osjećati, odnosno hoću li to moći izdržati", progovorio je Oliver i o nadolazećemu nastupu u Splitu, a cijeli njegov intervju pročitajte na 100posto.


'Dok duram, duram'

16. travanj 2024 19:36