StoryEditorOCM
GlazbaSreća u obitelji legende

Mišo Kovač u novoj ulozi: Moja Elena je prava ljepotica! Bit ću najbolji djed, posvetit ću joj i pjesmu

Piše JL
20. kolovoza 2017. - 14:04

Legendarni pjevač prvo unuče dobio je samo tri tjedna nakon svog sedamdeset i šestog rođendana. O najsretnijoj vijesti ove godine u obitelji Kovač za Studio Jutarnjeg lista govore presretni dida Mišo, kći i mama Ivana te Mišina supruga Lidija.
Dolazak novog života velik je dar za svaku obitelj. Presretan sam što je moja Ivana rodila zdravu kćerkicu kojoj ću biti najbolji djed - kaže Mišo Kovač. Legendarni pjevač prvu unuku dobio je 6. kolovoza, samo tri tjedna nakon svog sedamdeset i šestog rođendana, a rođenje djevojčice bio mu je možda i najljepši rođendanski dar koji mu je poklonila njegova kći, pjevačica Ivana (39).

Ivana Kovač, koja se proljetos nakratko oprostila od svoje uspješne glazbene karijere (kojoj će se vratiti čim joj to majčinske obaveze budu dopustile), svoju je curicu na svijet donijela u Zagrebu, u Kliničkom bolničkom centru Sestara milosrdnica. Djevojčica je na porodu težila 3600 grama, a bila je dugačka 50 centimetara.
- Porod je prošao u najboljem mogućem redu, a meni je mnogo značilo to što je uz mene na porodu bio i Elvir - govori Ivana, ne skrivajući da joj je njezin dugogodišnji dečko Elvir, inženjer radiologije, uvijek velika podrška.
Elvir i Ivana svoju su curicu nazvali Elena jer im je to ime prekrasno, a priznaju da se od dolaska bebe još nisu stigli pošteno naspavati.

- Bit će vremena za spavanje, sada smo budni sto na sat. Drži nas adrenalin, osluškujemo svaki Elenin zvuk, ma ponašamo se poput svih ljudi koji su prvi put postali mama i tata - kaže Ivana, koja još uvijek nije proslavila kćerin dolazak na svijet.
- Nama je slavlje to što je Elena među nama. Naravno da ćemo proslaviti njezino rođenje, no i za to ima vremena. Uostalom, Elena još nema ni dva tjedna - govori Ivana koja ističe da se u povodu Elenina rođenja naveliko slavilo i kod presretne bake Anite Baturine u Splitu, i u Podstrani, gdje kratki ljetni odmor provode Mišo i njegova supruga Lidija.
Kad Elena malo ojača, i Ivana i Elvir krenut će put Dalmacije, da se djevojčica nadiše svježeg morskog zraka. Friška arija sigurno će odgovarati i Eleninoj mami, koja u ovom trenutku ne zna točan datum svog povratka na scenu.
- Vratit ću se, sigurno, a kada će to biti, ovisit će o Eleni. Postoji li mogućnost da Mišo ili ja Elenu opjevamo i u nekoj našoj pjesmi? Zašto ne - kaže Ivana, a Mišo dodaje:
- Uvijek! Elena je lijepo ime.

Mišo, koji je dan uoči rođenja svoje prve unuke u Podstrani održao spektakularni koncert na kojem je zahvalio hrvatskim braniteljima, ali i svima onima koji su gasili požare što su početkom srpnja poharali okolicu Splita, ne krije da je presretan time što je postao djed. Unučicu još nije vidio uživo, jer se drži liječničkih savjeta o izbjegavanju velikih vrućina. Neponovljivom pjevaču su, podsjetimo, prije šest godina tijekom operacije ugradili dva stenta, a doktori su mu nakon izlaska iz bolnice rekli da se okani cigareta, većih tjelesnih napora te da nikako ne izlazi na vrućine poput onih što su početkom kolovoza poharale Zagreb.

- Lidija i ja iz Dalmacije za Zagreb krećemo za koji dan, a prvo ćemo, naravno, otići do Ivane kako bih i uživo vidio unuku. No, Elenu sam već vidio na fotografijama koje mi je Ivana poslala i meni je - prekrasna. Ima crnu kosicu, a, koliko sam čuo preko telefona, i dobar glas - smije se Mišo koji ne može odrediti na koga sliči njegova unuka.
- Još je premala. Ali i prelijepa. Crnka je. Prava ljepotica! - govori ponosni djed. I njegova supruga Lidija  ushićena je Eleninim rođenjem, ali samozatajno kaže da se ona ne osjeća kao baka.

- Elena ima dvije bake i dva djeda, a ja na malenu gledam kao na veliku radost koja je došla u život moje velike i dobre prijateljice Ivane - kaže Lidija Kovač, najveća Mišina životna podrška. Njihova ljubav traje već devetnaest godina, a uz trideset i jednu godinu mlađu suprugu veliki je pjevač napokon pronašao mir i sreću. Zahvaljujući Lidiji, naglašavao je Šibenčanin, našao je snagu nastaviti dalje živjeti nakon velike obiteljske tragedije početkom devedesetih.

- Samo Lidiji mogu zahvaliti da sam sve prebrodio. Uvijek je bila uz mene, davala mi snagu za dalje. Uz nju svakog dana imam razloga za smijeh - rekao je jednom Mišo, koji će na jesen osmijeh na lice vratiti i svojoj vjernoj mnogobrojnoj publici. Upravo na njihov zahtjev pjevač koji je u svojoj gotovo pedeset godina dugoj glazbenoj karijeri prodao više od dvadeset i dva milijuna nosača zvuka, odlučio se na još jedan diskografski povratak.

- Publika je željna prave pjesme, pjesme s dušom i emocijama - smatra šibenska legenda. Mišo stoga do kraja ove godine namjerava objaviti novi album koji će imati prizvuk Dalmacije, ali i Italije, točnije Sicilije.

- Mišo je iskren i hrabar pjevač. Uz to, on je još uvijek pun energije i zanimljivih ideja. Što se tiče glazbenog stila, Mišo se u životu nikad ničega nije plašio i promijenio je mnogo glazbenih stilova. Pjevao je tijekom karijere i pjesme za koje su mu mnogi govorili da bi bilo bolje da ih on ne otpjeva, ali Mišo je znao što želi i uvijek se na koncu pokazalo da je bio u pravu. Raditi s njim velik je užitak, ali i lakoća - kaže Dušan Šarac, autor skladbe “Pismo moja” kojom naš najuspješniji pjevač zabavne glazbe najavljuje svoj diskografski povratak. Stihove za ovu skladbu napisao je Dinko Škevin, a glazbu je skladao Šarac.
- Publika je pjesmu odmah prepoznala. Traže je na radiju, traže je na mojim koncertima. A ja je pjevam - jednostavno kaže Mišo.

19. travanj 2024 02:46